Професионална програма
Loading...
Petar_Petrov6 avatar Petar_Petrov6 0 Точки

Проблем с Unity

Работих по един проект. Направих доста голям прогрес и ми излезе работа за това си затворих лаптопа. Няколко часа по късно се върнах към проекта си. Компютът ми се беше рестартирал и ъпдейтнал, а проекта ми беше в ужасно състояние. Някои обекти липсваха, скриптовете не бяха свързани. Работих 5 дена и много ме хвана яд. Моля ви ако някой знае нещо по въпроса да каже.

Тагове:
0
Unity 3D
sholeto avatar sholeto 93 Точки
Best Answer

Unity няма автоматично записване на сцените. Докато работиш по някоя сцена трябва да свикнеш да записваш промените възможно най-често.

Като го имах този проблем се рових по въпроса, четох че имало някакъв EditModeScene файл в Temp папката на проекта, който е текущата сцена и ако крашне остава и може да си го копираш при сцените и преименуваш за да го зареди като сцена - http://blog.theknightsofunity.com/can-restore-unsaved-scene-unity-crash/.

Последно като го търсих това не намерих този файл, ами папка Backupscenes със сцени вътре. Но ако е стартирано Unity след случката нещата в Temp папката се затриват. Тогава варианта остава да се ползва програма за възстановяване на изтрити файлове.

Не съм имал успех с това нещо, затова си записвам възможно най-често нещата. Също е препоръчително да ползваш сорс контрол система.

Ако някой има добро предложение относно тази ситуация и на мен ще ми е интересно да науча.

0
12/07/2018 06:53:26