От 2 променливи, които са тип Int да мина към TimeSpan
Здравейте,
искам да попитам дали е възможно, ако имам две int променливи ("hours" и "minutes") да ги превърна във TimeSpan (тип данни)?
Здравейте,
искам да попитам дали е възможно, ако имам две int променливи ("hours" и "minutes") да ги превърна във TimeSpan (тип данни)?
Здравей,
Напиши: TimeSpan timeSpan = new TimeSpan(
и виж какви възможни конструктори има. Третият 3/5 възможни е:
TimeSpan timeSpan = new TimeSpan(int hours, int minutes, int seconds); Можеш да подадеш 0 секунди.
Примерно:
int hours = 5;
int minutes = 5;
int seconds = 0;
TimeSpan timeSpan = new TimeSpan(hours, minutes, seconds);
Благодаря за идеята, но възможно ли е да стане само със hours и minutes (без секунди)?
Не мисля че е възможно, а и честно казано, не виждам смисъл. Самата структура предполага да има определен брой ticks, тоест и да се направи конструктор само с часове и минути, докато има пропърти seconds, days, miliseconds, то трябва те и да имат стойност, тоест: new TimeSpan(hours, minutes) ще бъде равно на new TimeSpan(hours, minutes, 0);
Чета това https://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.timespan.op_greaterthan(v=vs.110).aspx, но не разбирам мога ли да го използвам в Main метода. Може ли да ми помогнеш?
Не разбирам какво е това, а то е написано на синтаксис.
Това е просто начин за сравняване на timeSpans. По-точно статичният оператор >
Ето няколко начина за сравняване
е ако си го cast-не към стринг с определен формат,да скрие секундите като се изписват ще стане,но не виждам за какво му е честно казано.