Webstorm терминал проблем
Здравейте, в момента се опитвам да решавам exam prepration Project Skeleton, не че това има значение де, но като вляза в webstorm и отворя терминала и напиша "npm install", се принтира само:
C:\Users\TihomirTodorov\Desktop\projectSkeleton\JavaScript>npm install
'npm' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.
До колкото разбирам, не ми приема текста след space, не разбирам защо?
Пробва с рандом текст, и пак не открива текста след space.
C:\Users\TihomirTodorov\Desktop\projectSkeleton\JavaScript>test test
'test' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.
Идеи?
Да, инсталирано е.
Ок, а като отвориш command prompt и напишеш node -v или npm -v какво ти излиза? Рестартирал ли си след инсталацията?
Друго, което може да провериш е дали имаш Path-а към node:
В Command Prompt пишеш sysdm.cpl, като се отвори прозореца Advanced -> Environmental Variables -> System Variables търсиш PATH дали го има към инсталацията на nodejs, ако го няма го добави ръчно, рестартирай компютъра и пробвай пак.
Ами направих следното: http://www.codeandtuts.com/php-is-not-recognized-as-an-internal-or-external-command/
Директно към php, видях, че имам вече създаден за js path, не знам как се е създал, но го има, гледам сега си работят нещата. Има ли разлика, ако направя path php и отделен path js или path за node js?
Ако искаш да изпълняваш командата php в Command prompt там се задава патча за ПХП, който явно си го добавил. По същият начин трябва да се добави и за nodeJS-а.
Т.е. в момента работи ли npm командата?
Предполагам, че да, като напиша npm version ми изкарва:
Така ли трябва да бъде?
Щом разпознава командата npm значи работи :)
Супер, благодаря за хелп-а. Лек ден!