Metric Converter. Задача от Conditional Statements - Exercise.
Здравейте! Judge ми дава 85% за тази задача. Предполагам, че грешката e свързана с инчове, но не я виждам. Благодаря предварително!
import java.util.Scanner; public class exercise2 { public static void main(String[] args) { Scanner sc = new Scanner(System.in); double value = Double.parseDouble(sc.nextLine()); String input = sc.nextLine(); String output = sc.nextLine(); double m = 1.0; double km = 0.001; double ft = 3.2808399; double mm = 1000.0; double cm = 100; double mi = 0.000621371192; double in = 39.3700787; double yd = 1.0936133; switch (input) { case "km": value = value / km; break; case "mi": value = value / mi; break; case "yd": value = value / yd; break; case "m": value = value / m; break; case "ft": value = value / ft; break; case "mm": value = value / mm; break; case "cm": value = value / cm; break; case "in": value = value / in; break; } switch (output) { case "ft" : value = value * ft; break; case "in": value = value * in; case "km": value = value * km; break; case "mi": value = value * mi; break; case "yd": value = value * yd; break; case "m": value = value * m; break; case "mm": value = value * mm; break; case "cm": value = value * cm; } System.out.printf("%.8f", value); } }
Благодаря! Уж ги прегледах, но уви! Допуснах същата грешка като повечето новаци :)