Професионална програма
Loading...
Panglot avatar Panglot 22 Точки

Чистене на конзолата в Java?

Колеги и колежки усилено се опитвам да намеря някакъв метод или команда която да ми изчиства конзолата, но нямам успех. Ровя в интернет доста дълго време но намирам само предложения, които хвърлят exception когато се опитвам да ги използвам.
Някакви идеи как може да се чисти конзолата?
Моля без код от рода на:
for (int i =0;i<400;i++)
System.out.println(""); 
Не ми трябва да прилича все едно е изчистена а наистина да бъде.
Благодаря предаварително

Тагове:
0
Java Advanced
Panglot avatar Panglot 22 Точки

Интересно. И тук получавам същите отговори.
Благодаря за отговорите ще опитам с външни библиотеки най-вероятно, ако опре до оправяне. Работата вече е свършена с гламавият начин, който казах, че не търся. Останалите начини с exec не стават. На всичките опити с него които опитах ми дава Exception при run-ване на кода.
Малко пояснение ако някой има други идеи. Търся МЕТОД който да чисти конзолата. Ръчното изчистване от еклипса не ми върши работа. Операционната ми система е Windows 7 Ultimate SP 1. 

0
Vasilsk avatar Vasilsk 109 Точки

Колега, не знам какво очакваш от нас, някой да пренапише еклипс ли ? Такъв метод има, но той не рънва в конзолата на еклипс, както ти написах по-нагоре. Ако искаш да си чистиш конзолата трябва или да ползваш външна такава, която да си импортнеш, или тази на уиндоуса, по описания от мен начин.

0
Panglot avatar Panglot 22 Точки
Не очаквам нещо конкретно, колега. Просто подхвърлям въпрос и ако някой има идея отговаря. Разбрах твоят начин, но може да има и други идеи. Благодаря за помощта, но не приемай въпроса лично към теб. Най-вероятно ще пробвам твоят начин ако реша да го оправя, но могат да изскочат и други идеи :).
0