phpstorm не отваря проект
Здравейте колеги, моля помагайте.
Не успявам вече дни да подкарам PHP-то, нито на настолният, нито на лаптопа, грешки след грешки изписва.
Не ми тръгва дори готов проект от exam-preps.
Tекущо като заредя например кой да е изпит от майският модул, като IMDB или project rider дава това:
Fatal error: Uncaught Error: Class 'Symfony\Bundle\FrameworkBundle\Controller\Controller' not found in C:\Projects\PHP\src\AppBundle\Controller\FilmController.php:11 Stack trace: #0 {main} thrown in C:\Projects\PHP\src\AppBundle\Controller\FilmController.php on line 11
Какво да направя за да го стартирам ?
При останалите технологии всичко си работи от първият път.
Написах, инсталира се.
Къде ти дава тази грешка? Сега пробвах с project rider и phpstorm-а ми го зарежда без проблем.
След като заредя проекта и натисна горе в дясно бутон на браузъра ми дава горепосоченото.
Като проекта е в C:\Projects\PHP и съм се погрижил да няма никакви точки и съмволи и да е кратък пътя.
Няма да ти го зареди така. В конзолата пишеш php bin/console server:run , ако искаш да ползваш вграденият дев сървър, ще ти го пусне на 127.0.0.1:8000 , другия вариант е да си настроиш xampp.
C:\Projects\PHP>php bin/console server:run
[Symfony\Component\Debug\Exception\ContextErrorException]
Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"?
След това изписа това:
C:\Projects\PHP>php bin/console server:run
[OK] Server listening on http://127.0.0.1:8000
// Quit the server with CONTROL-C.
А na localhost:8000 дава това:
Whoops, looks like something went wrong.
(2/2) ContextErrorException
Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"?
(1/2) ContextErrorException
Изтрий всички файлове, изтегли наново, дай composer install и пробвай пак.
Нищо не се променя. И симфонито преинсталирах, пак не иска.
На лаптопа дори и composera не сработва:
'composer' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.
Тази грешка и с двата проекта ли ти излиза?
А за composer-a на лаптопа - не си го инсталирал. Ако пък си го инсталирал туко що, затвори конзолата и я отвори пак.
Най-накрая тръгна. Проблема обаче не ми е ясен и ще го науча в по-късен етап.
Проекта не искаше да се стартира след composer install и след composer update. Настройките в enviromental variables също ги бях оправил, обаче и от тях не беше. Преинсталирането на symfony също не помогна.
Ето тук Наков дава добри обяснения: https://www.youtube.com/watch?time_continue=47&v=RG7PLoS1yyw на 15тата минута с файла init-db.bat
Стартирах го, рефреш на браузъра и започна да работи.