Професионална програма
Loading...
Jordan_Dobrev12 avatar Jordan_Dobrev12 336 Точки

Препоръка за хубаво SSD

Здравейте, имам нужда от малко помощ. 

Инсталирах си Windows 10, но понеже машината ми е с 4GB, всичко е доста бавно.  Ще ми препоръчатели хубаво SSD, което да оправи нещата?

Машинката е DELL. 

До колкото съм запознат на Windows 10 са му нужни поне 16GB, а с моите 4 не знам как бих могъл да избутам до края на модулите. 

Тагове:
0
Общи приказки 20/03/2019 18:05:40
nzzgeorgi avatar nzzgeorgi 14 Точки
Best Answer

Нещо се бъркаш, имаш предвид RAM памет. SSD е Solid state drive, което е дисково устройство (като хард-диска, но много по-бързо). RAM паметта не е нужно да е толкова много, зависи от програмите които ползваш. По принцип 4GB трябва да ти стигнат за писането на код. Ако ползваш по повече и по-тежки програми наведнъж, е добре рам-а да е повече - 8GB трябва да са ти напълно достатъчни, а 16гб е вече ако ползваш Photoshop, video editor-и, или други програми които използват много рам.

Иначе друг е въпроса, че едно SSD най-вероятно ще ускори компютъра ти повече отколкото допълнителна RAM памет. Но дали SSD ще слагаш, дали RAM, първо трябва да прочетеш в упътването на лаптопа какви рам-ове и ссд-та са съвместими. Ако не ти се чете, е най-добре да го дадеш на някой компютърен сервиз да ти го направи.

Иначе марките при ram-a не са толкова от значение, при ssd-то, Samsung и Crucial са с добра репутация, но има и други, търси нещо евтино с добри ревюта.

0