Професионална програма
Loading...
krum_43 avatar krum_43 651 Точки

PayPal-дали е достатъчно защитена.

Здравейте,

Искам да попитам дали някой използва системата PayPal и дали е достатъчно защитена.

Участвах през един сайт (mobrog) в някакви социологически проучваниая и виждам ,че имам приведени някакви пари,но за ги получа е необходимо да използвам системата PayPal.

До колкото знам тя е защитена,но каква е гаранцията,че няма някой да ми хакне акаунта?

Тагове:
0
Общи приказки
damesova avatar damesova 203 Точки
Best Answer

PayPal е една от най-сигурните разплащателни системи глобално. Аз я ползвам от много години. И винаги я предпочитам, като начин за разплащане. 

Разбира се, трябва и да можеш да се пазиш от "онези" имейли, които те подканят да си "актуализираш" информацията или пък да "потвърдиш" акаунта си :)))

PayPal винаги пращат имейли с поименно обръщание, това е единият от критериите, по които можеш да разпознаеш източника.

Давай смело :)

2
29/03/2019 13:48:48
damesova avatar damesova 203 Точки

Иии ...

Забравих да кажа. При регистацията е много важно данните на картата, която въвеждаш да са точно каквито трябва, защото иначе може да имаш проблем, а комуникацията по един ticket с PayPal може да се проточи дълго, едва ли искаш това.

1
krum_43 avatar krum_43 651 Точки

Мерси за коментара.

Може би ще пробвам.

0
luskos avatar luskos 5 Точки

Дали някой ще ти хакне акаунта зависи повече от теб отколкото от тях. Когато се регистрирах в системата им преди доста години имах само българска поща, за съжаление сега я ползвам само за регистрации към второстепенни и второкачествени сайтове които по една или другра причина имам нужда да ползвам, но все още получавам фишинг спам за акаунта ми в PayPal. Така че по-скоро зависи дали няма да се хванеш на някой такъв мейл и да те заболи главата. Имай предвид че писмата от тяхната система винаги започват с нещо от сорта на intl.paypal.com, акцента е INTL. Тук зависи дали няма да пазариш от някой некоректен сайт който в последствие да ти продаде пощата или от друга страна някой да хакне системата на дружество от което си пазарувал. За уеб защити и хигиенни навици в интернет можем да отворим нова тема направо. Мисля че и те все пак имат система с двойна автентичност, като мога да греша, но ако някой реши да "хаква", вероятно ще получиш съобщение на телефона. Препоръчвам ти да използваш парола за PayPal, която не ползваш никъде другаде освен там. Друго което мога да те посъветвам е всеки път когато получаваш пари или плащаш за нещо да си отваряш писмата, доста се стряскам като натрупам няколко писма с инвойс от покупки неотворени и първата ми реакция е да ровя какво съм плащал последно, но ако ги видя че са отваряни ми е спокойно.

0
krum_43 avatar krum_43 651 Точки

Да,за това става въпрос.

Колкото и както да е защитена ,системата винаги може да бъде пробита по някакъв начин.

:)

0
damesova avatar damesova 203 Точки

Винаги има начини да се решат или заобиколят дадени проблеми... Аз предупредих човека да се пази от недобронамерени лица. Това е едното... Аз например, не държа безумно големи сметки по картите за онлайн плащания. Имам такива, които се ползват само физически и нямат никакви виртуални следи.. както и такива, които използвам единствено за онлайн разплащания... Според нуждите си ги захранвам и балансът по тях варира динамично... 

Винаги се изхожда от презумпцията КОЛКО НИ УСТРОЙВА THE WORST CASE...

Дано да съм помогнала. А.. иии... смело бе хора... Животът е да се живее... А не да превръщаме всяко нещо в драма...

Хубав ден и големи сметки ви желая :)

0
krum_43 avatar krum_43 651 Точки

Да,така е,но струва ли си за10 евра да загубиш 110 или повече.

Моят извод е ,че е добре за такива операции човек да има отделна банкова сметка с не повече от 100 лева или сума ,която може да си позволи да загуби.

Лек и успешен ден на всички членове и симпатизанти на Софтуни!

                                                      :) 

0
krum_43 avatar krum_43 651 Точки

Мерси за съветите.

:)

0