Summer Outfit - Python
Здравейте, не успях да намеря отговор на въпроса си във Форума.
Резултатът ми в Джъдж е 90/100 и ми показва грешка в тест номер 5
Не успявам да я открия, защото при всички въведени опции за градуси и част от денонощието ми връща верен отговор.
Кодът ми е :
temperature = int(input()) day_time = input() Outfit = None Shoes = None if temperature >= 10 and temperature <= 18: if day_time == "Morning": Outfit = "Sweatshirt" Shoes = "Sneakers" elif day_time == "Afternoon" or day_time == "Evening": Outfit = "Shirt" Shoes = "Moccasins" elif temperature > 18 and temperature <= 24: if day_time == "Morning": Outfit = "Shirt" Shoes = "Moccasins" elif day_time == "Afternoon": Outfit = "T-Shirt" Shoes = "Sandals" elif day_time == "Evening": Outfit = "Shirt" Shoes = "Moccasins" elif temperature >= 25: if day_time == "Morning": Outfit = "T-Shirt" Shoes = "Sandals" elif day_time == "Afternoon": Outfit = "Swim_Suit" Shoes = "Barefoot" elif day_time == "Evening": Outfit = "Shirt" Shoes = "Moccasins" print(f"It's {temperature} degrees, get your {Outfit} and {Shoes}.")
Хиляди благодарности!
Получи се!
Изтекоха ми очите да си проверявам за някакъв генерален пропуск, а то....какво се оказало
Погледнах твоето решение - много интересна логика. Не се бях сещала, че има и такъв вариант.
Доколкото разбрах, ти изхождаш от положението, че е вечер и outfit = shirts и shoes = moccasins и в този случай, със иф-овете обхващаш само случаите, които са изключения.
Виждам, че това спестява доста писане на код, който очевидно може да се избегне.
Отново благодаря!
Хиляди Благодарности и от мен! Подобна грешка и в моето решение....