Поблем с преименоване на папките на проектите
Здравейте колеги,
имам проблем с преименоване на папките в директорията на "Solution"-а. Във "Visual Studio" преименовах проектите за да започват са с поредни номера 01; 02; 03; и т.н. в директорията на диска обаче не се отрази промяната. Опитах да преименовам папките, но естествено след това не "Visual Studio" не може да открие проектите.
Та въпрoса ми е: как да преименовам папките, така че да със същите имена като проектите?
А какво пречи да си кръстиш задачата 01.Описателно име. същото е, само че е много по-подредено и после е много по-лесно за проверяване.
Нищо не ти пречи, но спред мен не мисля, че е много правилно и коректно, ако отвориш един нормален проект и културно никъде няма да видиш да започва с цифри. Мисля, че със коментар в началото на главния клас е доста по-удобно и лесно, a ако добавиш и условието под името няма да ти се налага да отваряш и презентацията и да цъкаш alt + tab през 5 минути. Направи си сметка, кое е по-практично и удобно. Всеки сам си изповядва неговата "религия".
Когато името на проекта започва с цифра VS кръщава namespace-а с долна черта пред цифрата, което е много смахнато и грозно. Затова за нашите цели (писане на домашни) най-удачният вариант е проектите да се кръщават с нещо преди номера на задачата, напр. Ex01TripleSum, Task03LongestSequence., Problem 04SubsetSum,... Така всички са доволни.
Това също е по-добър вариант. Има една приказка "Разни хора разни идеали". :)
Специално за домашните според мен си е ОК да се слага номер на задачата и подходящо име. Хубаво е и условието да го има вътре, но дори и самият факт, че задачите са подредени по номера в самия Solution помага. Е, не пречи да има и нещо пред номера, заради namespace-a, кой както реши. Но номерацията определено помага после при прегледа на домашните.
Именно това е идеята - да съответства на поредността в заданието.
Благодаря за помоща, нещате се подредиха :)