Loading...
milkokochev avatar milkokochev 10 Точки

Поблем с преименоване на папките на проектите

Здравейте колеги,

имам проблем с преименоване на папките в директорията на "Solution"-а. Във "Visual Studio" преименовах проектите за да започват са с поредни номера 01; 02; 03; и т.н. в директорията на диска обаче не се отрази промяната. Опитах да преименовам папките, но естествено след това не "Visual Studio" не може да открие проектите.

Та въпрoса ми е: как да преименовам папките, така че да със същите имена като проектите?

Тагове:
0
Programming Basics
d.georgiev.91 avatar d.georgiev.91 63 Точки

Не е добра практика да си кръщаваш проектите 1_Нещо_Си. Разбирам, че ви е удобно, за да се ориентирате по-лесно, но моя съвет е да избягваш да го правиш. По-добрия и удачния вариант според мен е да сложиш като коментари в самия файл над името на класа в коментар и условието на задачата, а проекта да го кръстиш с име което отговаря на задачата. Същото е като при хората, предполагам ти не би бил щастлив от факта, ако се казваш 5_Митко, понеже има още хиляди Митковци. Използвай описателни имена вместо цифри, а ако искаш да доуточниш нещо, за това са коментарите. :)

За да си оправиш проблема обаче със проекта/проектите е необходими да посочиш новия път на Visual Studio, къде да го/ги търси. Това става от *.sln файла. Когато променяш името на директорията извън (мисля че в него не може) Visual Studio то няма как да разбере, че промяната се случва. 

Да кажем, ако това ти е файла, ти трябва да промениш пътищата на 5-ти и на 7-ми ред, за намери проектите, като формата предполагам, както сам виждаш е Project("{<ИДЕНТИФАКЦИОНЕН_КОД>}") = "<ИМЕ_НА_ПРОЕКТА>", "<ПЪТ_ДО_ФАЙЛА_НА_ПРОЕКТА>.csproj", "{<ИДЕНТИФАКЦИОНЕН_КОД>}".

0
kiko144 avatar kiko144 795 Точки

А какво пречи да си кръстиш задачата 01.Описателно име. същото е, само че е много по-подредено и после е много по-лесно за проверяване.

2

Нищо не ти пречи, но спред мен не мисля, че е много правилно и коректно, ако отвориш един нормален проект и културно никъде няма да видиш да започва с цифри. Мисля, че със коментар в началото на главния клас е доста по-удобно и лесно, a ако добавиш и условието под името няма да ти се налага да отваряш и презентацията и да цъкаш alt + tab през 5 минути. Направи си сметка, кое е по-практично и удобно. Всеки сам си изповядва неговата "религия".

0
ttitto avatar ttitto 1153 Точки

Когато името на проекта започва с цифра VS кръщава namespace-а с долна черта пред цифрата, което е много смахнато и грозно. Затова за нашите цели (писане на домашни) най-удачният вариант е проектите да се кръщават с нещо преди номера на задачата, напр. Ex01TripleSum, Task03LongestSequence., Problem 04SubsetSum,... Така всички са доволни.

2

Това също е по-добър вариант. Има една приказка "Разни хора разни идеали". :)

0
XmUrF avatar XmUrF 363 Точки

Специално за домашните според мен си е ОК да се слага номер на задачата и подходящо име. Хубаво е и условието да го има вътре, но дори и самият факт, че задачите са подредени по номера в самия Solution помага. Е, не пречи да има и нещо пред номера, заради namespace-a, кой както реши. Но номерацията определено помага после при прегледа на домашните.

0
milkokochev avatar milkokochev 10 Точки

Именно това е идеята - да  съответства на поредността в заданието.

Благодаря за помоща, нещате се подредиха :)

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.