Loading...
axl894 avatar axl894 38 Точки

Въпрос по домашното (Тема 1/Задача 16)

Здравейте,имам проблем с една от задачите от първата тема.Условието гласи:

"Write a program that prints the first 1000 members of the sequence: 2, -3, 4, -5, 6, -7, … You might need to learn how to use loops in C# (search in Internet)."

За да изведа всички числа използвах for-цикъл, но проблемът е, че на конзолата не се принтират всички числа, т.е. започват от 703 и завършват с 1001.Възможно ли е конзолата да има лимит на използваемите редове? Това е моят код:

using System;

class LongSequence
{
    public static void Main()
    {
        for (int i = 2; i < 1002; i++)
        {
            if (i % 2 == 0)
            {
                Console.WriteLine(i);
            }
            else
            {
               Console.WriteLine(i*(-1));
            }
        }
    }
}

Когато използвам Console.Write излизат всички, но ми е интересно, защо не се получава когато искам да ги принтирам на отделни редове :)

Тагове:
0
Programming Basics
Anonymous:
Дубликат! - https://softuni.bg/forum/questions/details/15 + некоректно име на тема. Моля, проверявайте във форума дали вече не е зададен подобен въпрос. Особено за домашните - не случайно като важна е закачена темата с линкове за всяко домашно и задача. И има вече работеща търсачка.
poyalnik avatar poyalnik 0 Точки

Така не са ли 999 числа? Според мен трябва да е <1003 или <=1002 

0
poyalnik avatar poyalnik 0 Точки

Да бе, вярно. Как се заблудих :D

0
mihayloff14 avatar mihayloff14 824 Точки

Инициализацията е от 2. От 2 до 1001 са 1000 числа. Кодът е правилен smile

1
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.