05. Min and Max
Здравейте, колеги!
Имам проблем с 5-та задача от домашното на 1-вата лекция - Min and Max. Когато тествам задачата ми работи перфектно (използвам Code Blocks), но Judge ми дава само 60 / 100. Пробвах какво ли не и сега се чудя дали грешката не идва от това, че се иска да прочета всички числа на 1 ред като стринг с getline, а не едно по едно със cin, но дори и да пробвам така не знам как да извадя минимум и максимум от стринга.
Кодът ми е: https://pastebin.com/ehYjHM3e. Някой може ли да ми помогне да открия къде бъркам?
Оф, условието на тази задача е толкова зле написано, че не става ясно тези числа последователно ли се въвежда, като една цяла редица ли..
Добре, че го има форума да разясняваме такива подробности.
Привет, kmilewa,
Не се заяждам, just saying - не, условието на задачата не е написано лошо.
Числата се четат последователно, както е написано по условие.
Четеш едно число N от cin-а.
След това въртиш един цикъл до N и четеш по едно число ot cin-а на всяко завъртане.
Дори и да имаш някакви съмнения как се чете входа (или реално условието да е написано неясно или направо да си е грешно) - имаш даден реален примерен вход от данни.
Отделно Judge си има нулеви тестове, които можеш да видиш.
Поздрави
Привет,
Аз също не се заяждам, но така написана задачата, може и да значи, че всички числа се въвеждат наведнъж на един ред с разстояние по между им (без да е необходима проверка с цикъл) и някак си измежду тях намираме кое е най-голямото.. И ако нямаш опит (каквито сме повечето в курса) може да доведе до объркване как точно да подходим към заданието :)
Но както обичам да казвам, всичко е въпрос на гледна точка и на вид прочит. Една запетая може да обърка всичко (примерно) :)
Поздрави!