JavaFX проблем
Здравейте, някой знае ли как се инсталира и от къде се сваля JavaFX? защото в моя InteliJ пи изписва че го нямам този пакет аз съм с InteliJ 12.
Здравейте, някой знае ли как се инсталира и от къде се сваля JavaFX? защото в моя InteliJ пи изписва че го нямам този пакет аз съм с InteliJ 12.
JavaFx не е част от jdk вече. Странното е че пише че от 11-та версия насам не е, но току що успях да си направя проект с тази версия. Таа това изглежда като да е мястото от където да си го дръпнеш: https://openjfx.io/index.html. Или може и някоя по-стара jdk да ползваш, за да създадеш нов проект.
Аз го свалих от там и го разархивирах в ц диска обаче програмата не го отразява
Нещо не мога да го накарам да запали с по-новите версии на FX. Този клип линк и този stackoverflow пост линк до някъде помогнаха, но в крайна сметка не се получи :/
Ако само искаш да поразцъкаш FX, то тогава за по-лесно си ползвай някое от старите jdk, когато още имаха FX в тях
П.П. Явно може и с Maven да се направи сетъп. Линк
Успях да го инсталирам и сега ми дава само тази грешка: Error:Java FX Packager: Can't build artifact - fx:deploy is not available in this JDK
Давай повече инфо. Кое jdk ползваш? Как създаваш нов проект? Jdk 8 със сигурност има FX прикачено към него.
Също така ако си в курса по основи на програмирането, то тогава тази задачка изобщо не е от задължителните и на твое място бих си я разцъкал само ако нямам какво да правя.
Оправих го благодаря много за съдействието.Линкът с видеото много помогна
Здравейте, гледах всички видеа и направих вси1ко по 123 пъти ама не стана сложих jdk13 ,отнов нищо.Запо1жам fundamentals ор 13 януари и предполагам fx ще ми е нужен.Моля пищете ,ако някой има напредък по темата.