Задача 3: Sales
Здравейте, колеги!
Имам проблем с последната задача от домашното за Class and Objects.
След като разгледах условието, започнах да мисля решение, с което да упражня знанията си по ООП. След няколко опита достигнах до това, че няма смисъл да правя custom структура от данни за задачата, защото в нея са важни 2 неща - града и продажбите. Реших да използвам map, където ключът ми е името на града, а стойността - продажбите. Всеки път когато прочета нов ред, преди да вкарам данните в map-a, търся в него по ключ (името на града) и ако няма такъв елемент, го вкарвам, а ако има - просто добавям новата сума от продажбите към предходната. За жалост това решение ми дава 80/100 точки, като на Тест 2 ми дава run time error.
Нямам много други идеи какво мога да направя, за да подобря задачата.. Също така забелязах, че всички (с изключение на 1 човек) имат същия резултат като моя. Ще съм много благодарен, ако някой ми даде насоки относно въпросната задача!
O, в никакъв случай няма да те линчуваме. Поне аз :) Даже сме горди, че "дебъгнахме" домашното! :) Макар да не виждах какво judge ни подава на входа, бях сигурен, че кода ми е работещ! Тоест - има смисъл от преподаденото и наученото :)
Относно прозрението, моя код включва OOP. Дори Смея да твърдя, че това е едно от най-структурираните ми домашни до момента :) Определено това, което ни преподаваш повлия на моя стил на писане (макар да съм нов и все още гъвкав в това отношение).
Живко моля погледни това -> Solution #13008880 by danyboy for problem 03. Sales не ми изкарва нищо а получавам резултат на моя комп. Иначе с мап е песен . но нали целта е точно да потренираме ооп
Отговорих ти в другата тема.