Професионална програма
Loading...
Val3ntinV avatar Val3ntinV 21 Точки

Моля за съвет !!!

Здравейте, надявам се ако четете да споделите препоръки и вашите мнения по въпроса ! Сега ще започна advanced модула и ме притеснява факта , че за много кратко време се навлиза в трудните неща и концепции ..разбирам ,че няма как да е по-лесно,а обратното , та въпроса ми е да кажете как може най-оптимално да се справя ,а и не само аз , всички които ще го започват ..Решаване на задачи ...рашавам колкото мога повече и повече , защото знам , че именно практиката е най-добрия учител . Задачите от лаба и упражненията съм ги решил почти всички , но изпитните особено 3та задача за ООП ми изглежда доста трудничка като тип.. Надявам се ако вие също сте се притеснявали или имате какво да добавите да пишете ,с радост ще прочета вашите мнения !

Тагове:
0
Общи приказки
Jordan_Dobrev12 avatar Jordan_Dobrev12 336 Точки

Здравей,

Щом ще записваш advanced това трябва да означава, че си минал през Fundamentals модула. Щом си минал през него, материала напред става по-лесен само ако си разбрал материала от Fundamentals.

Аз изкарах C# Advanced септември месец и в началото и аз се притеснявах как ще се справя, защото матриците ми се виждаха непосилни, обаче накрая, изпита си го взех с отличие. 

На моя изпит по ООП, 3-та задача беше unit testring, а това е най-лесната задача сравнение със бизнес логиката (Ако не си запознат с изпита, първа задача е структура, втора бизнес логика и трета unit тестове, можеш да погледнеш в judge)

На мен след C# Advanced курса спря да ми пука каква оценка ще изкарам, ако си научиш и разбереш материала, оценката няма да бъде проблем, тя е следствие на знания и ако ти ги имаш тогава няма за какво да се тревожиш.

Като съвет мога да ти дам, да гледаш лекциите и задачите напред, защото това много помага. Когато си блъскаш главата сам над задачите и след това дойде лекцията/упражнението виждаш правилния подход и разбираш много по-добре нещата.

Мисля, че всички курсове стартират другата седмица, така че имаш една седмица в която можеш да си пуснеш лекциите и да гледаш напред. Ако си със C# силно ти препоръчвам последната инстанция на C# Advanced модула, защото го води Ники Костов. Аз останах много доволен от него - прекрасен лектор е.

1
Val3ntinV avatar Val3ntinV 21 Точки

На Java съм ..нещата от fund-a ги знам перфектно , а и цяла ваканция изгледах advanced от септември с Ники Банкин ..Гледах изпитните задачи и видях , че първата е стек и опашка после матрици и накрая ООП..Задачите за ООП ми се струват по-трудни , защото трябва да правиш много класове като нестване ако е правилният термин..Благодаря все пак ...Вече съм мотивиран!!!

0
Val3ntinV avatar Val3ntinV 21 Точки

Иначе по колко време отделяш за учене, писане на задачки ?

0
Jordan_Dobrev12 avatar Jordan_Dobrev12 336 Точки

Отделям цялото си време, от 1 година и половина не правя нищо друго. Като изреша всички задачи и няма какво да правя, си правя мой лични проекти. Като например,  с един колега успяхме да направиме конзолен шах на C#.

0