Професионална програма
Loading...
dionisy avatar dionisy 0 Точки

Патова ситуация - моля за помощ :)

Здравейте,

получи ми се следния интересен казус, с който не знам как да се справя.

Получих достъп до виртуална среда от SoftUni, свързах се чрез remote desktop към съответната машина и си подкарах инсталациите на hyper-v. До тук всичко прекрасно, докато не дойде момента, в който трябваше да се логна за първи път в машината. 

Какво се получава - аз съм на full screen във виртуалната машина и тя ми заема на 100% от екрана на RD-а . На екрана ми изписва да натисна ctrl,alt,del за да се логна, но когато направя тази комбинация командата се изпълнява на моя компютър. И сега ни напред ни назад. Нито мога да се логна в инсталирания Windows нито мога да спра виртуалната машина. Излизам от RD, влизам на ново и пак същото. 

Липсва и виртуална клавиатура.

Голям майтап, моля помогнете.

0
Windows System Administration 06/03/2020 09:55:32
Lyubo avatar Lyubo 172 Точки

По тъпо заглавие не можа ли да измислиш, помислих че искаш съвет за шах. Кликни на линка, може и да ти помогне, ако не помогне потърси инфо във официалният форум на Майкрософт.

0
dionisy avatar dionisy 0 Точки

"КОЛЕГА" благодаря за характеризирането на заглавието ми.

Що се отнася за линка, да помогна ми, но не решава въпроса на 100% . Минеш ли на full screen винаги трябва да излизаш от RD с ctrl, alt + end.

0
Lyubo avatar Lyubo 172 Точки

"КОЛЕГА" благодаря за характеризирането на заглавието ми.

 колега прочети коментара ми до mark79.

Друго решение на проблема ти е да промениш стандартните настройки на клавишните комбинации, смени CTRL+ALT+DEL, със CTRL+ALT+някой друг бутон/клавиш клик.

Между другото смени си заглавието на темата, ако обичаш.

0