Професионална програма
Loading...
RStanimirov avatar RStanimirov 4 Точки

Adobe XD - откъде ?

Здравейте,

На днешната първа интро лекция от курса "UI Web Design" лекторът спомена, че ще ни е необходим Adobe XD, като за целта ще получим студентски имейли от Softuni с линк за този ресурс.

Някои има ли вече такъв имейл? 

Поздрави,

Тагове:
0
UI and Web Design
rlukarski avatar rlukarski 14 Точки

Привет,

Ще се включа, като незапознат с дизайнерските курсове, но Adobe XD е безплатен софтуер, така че би трябвало да можеш да го свалиш от тук:

https://www.adobe.com/bg/products/xd.html

Към момента са пуснали и две платени версии, но за целите на курса предполагам, че безплатният лиценз е предостатъчен. 
 

Поздрави

0
RStanimirov avatar RStanimirov 4 Точки

Здравей rlukarski,

благодаря ти за включването и съвета. Прегледах линка и условията за безплатното ползване - за съжаление, доколкото разбирам от описанието, е безплатен само за един месец - до април 2020. (*Enjoy unlimited shared documents, editors, and shared links until April 2020.) Този срок е недостатъчен за целите на курса, ще настоявам от Софтуни да излязат с решение на казуса.

Колеги от курса "UI Web Design", ако следите форума, вие как ще процедирате? 

 

0
rlukarski avatar rlukarski 14 Точки

Привет,

Използването му е безплатно, като имаш ограничения "1 active shared document with 2 editors1 active shared link", което е един споделен документ (един проект), двама редактори по докуемнта и един линк (т.е. ако имаш 10 документа, може само един да е свързан към споделящият линк).

До Април за зарибявка имаш възможност за неограничен брой документи, линкове и редактори :) ! 

Така, че към момента free версията на XD ти върши чудесна работа (тя е завинаги фрйй, просто е с рестрикциите описани по-горе). 

0
RStanimirov avatar RStanimirov 4 Точки

Здравей,

Благодаря, проверих - така е, прав си. За съжаление, обаче се оказа че Adobe XD е създадена за Windows 10 и не може да се инсталира на Windows с по-ниска версия от 10, примерно 7 и 8.1.

Аз съм с по-ниска версия от 10 и ще трябва да търся алтернативна програма. Някой би ли предложил добра алтернатива за Adobe XD, която би свършила работа за този курс?

0
rlukarski avatar rlukarski 14 Точки

Figma и Sketch, но мисля, че по-добре просто си мини на Win 10. Щом проектите ти са на XD, по-добре не пробвай на друг software ! Нищо лошо няма да научиш фигмата и скеча, защото така или иначе доста фирми ги  използват и ще ти трябват, но към момента просто смени уиндоуса (освен ако нямаш някаква причина да държиш старият Win).

За програмирането имаш Free Win 10 software от СофтУни, не знам дали е така и за дизайнерите. Имай предвид, че в ebay има ключове за оригинални Win 10 за по 5/10 паунда ! :) 

 

0
RStanimirov avatar RStanimirov 4 Точки

Благодаря ти за насоките, докато търсех алтернатива на Adobe XD ми попадна в полезрението ProtoPie, ще я пробвам наред с предложените Figma и Scetch. 

0