Въпроси относно структурата на обученията
Здравейте,
Записах се за модула Programing Basic, който включва C#, Python, Java и JavaScript. Обявен е безплатен, а изпитът и евентуално сертификат, са на символична цена. Естествено, въпросите ми са свързани с това какво следва. От ЧЗВ видях, че има приемен изпит за модула Fundamentals, който също включва гореизброените 4 езика, но вече срещу заплащане - 440лв. (онлайн). Ако правилно съм разбрал, следващият модул по стълбицата на прогреса, е един или няколко на конкретен език. Например Java Advanced и Java OOP, който пак е на цена 440лв. за онлайн обучение.
От цялата работа не разбрах, ако не положа никакви изпити за Basic, а "заявя участие" за Fundamentals, може да не бъда одобрен ли? Също, в ЧЗВ видях, че има "приемен изпит" от Basic за кандидатстване във Fundamentals. Този изпит различен ли е от изпитите за издаване на сертификат за Basic? И трябва ли да държа и 4-те изпита от Basic, ако искам да продължа към Fundaentals? По програма, изпитите за Basic са в средата на юни, а записването за Fundamentals e "отворено" до 11 май (месец преди края на Basic).
Може би въпросите ми Ви се струват малко странни и излишно конкретизиращи, но се очертават няколко свободни месеца в които ще съм безработен и искам да се възползвам максимално от свободното време. Не е желателно (но не е и изключено) да изпадам в ситуация в която да изчакам да завърша Basic, после да кандидатствам за Fundamentals. Не държа за сертификати за Basic, но живот и здраве, евентуално за Fundamentals и някой за конкретен език.
Пак, от цялата система на обучение с кредитите и т.н., не разбрах как точно те се калкулират и още по-малко какъв е смисълът от тях, защото сертификат се издава дори за Basic.
И, в мъгла не видях къде се изгубиха php и c++ за които има стари обучения, но не и предстоящи в модулите Basic и Fundamentals.
Поздрави, Велислав