задача 7." Магазин за играчки" от "Проверки - лаб" Java
Здравейте. В IntelliJ всичко работи - пробвал съм и с повече от 50 играчки и с по малко от 50 играчки , както и ако парите стигат за екскурзия и ако не стигат за екскурзия и всичко ми го изчислява както трябва - с отстъпки , без отстъпки , с достатъчна сума и с недостатъчна сума.Проблема е че judge ми дава само 90/100т. Какъв е проблема според вас?
import java.util.Scanner; public class ToyShop { public static void main(String[] args) { Scanner scan = new Scanner(System.in); double vacationPrice = Double.parseDouble(scan.nextLine()); int puzzles = Integer.parseInt(scan.nextLine()); int dogs = Integer.parseInt(scan.nextLine()); int bears = Integer.parseInt(scan.nextLine()); int minions = Integer.parseInt(scan.nextLine()); int trucks = Integer.parseInt(scan.nextLine()); double puzzlesPrice = puzzles * 2.6; int dogsPrice = dogs * 3; double bearsPrice = bears * 4.10; double minionsPrice = minions * 8.20; int trucksPrice = trucks * 2; double totalIncomeWithoutRent=(puzzlesPrice+dogsPrice+bearsPrice+minionsPrice+trucksPrice) * 0.90; int totalToys = puzzles+dogs+bears+minions+trucks; if (totalIncomeWithoutRent >= vacationPrice) { if (totalToys >=50) { double discount = totalIncomeWithoutRent * 0.75; double moneyLeft = discount - vacationPrice; System.out.printf("Yes! %.2f lv left.", moneyLeft); } if (totalToys < 50) { double moneyLeft = totalIncomeWithoutRent - vacationPrice; System.out.printf("Yes! %.2f lv left.", moneyLeft); } }else if (totalIncomeWithoutRent<vacationPrice) { if (totalToys >=50) { double discount = totalIncomeWithoutRent * 0.75; double moneyNeeded = vacationPrice - discount; System.out.printf("Not enough money! %.2f lv needed.", moneyNeeded); } if (totalToys<50 ) { double moneyNeeded = vacationPrice - totalIncomeWithoutRent; System.out.printf("Not enough money! %.2f lv needed.", moneyNeeded); } } }}
Супер, съвсем правилно си се ориентирал.
Иначе аз имах предвид този вариант: https://pastebin.com/PzwBb4HG.