Задача "Vacation" 77/100
Здравейте колеги, на задачата "Vacantion" ми дава 77 от 100 точки. Ще съм благодарна ако някой ми покаже къде греша.
https://pastebin.com/RS6AnQCd
Здравейте колеги, на задачата "Vacantion" ми дава 77 от 100 точки. Ще съм благодарна ако някой ми покаже къде греша.
https://pastebin.com/RS6AnQCd
Ако 5 последователни дни Джеси само харчи, на конзолата да се изпише
if (action == "save")
{
moneySheHas= moneySheHas +money;
spendCounter= 0;
}
=> 100%, ;-)
Благодаря!
While Loop - Exercise - SoftUni Judge
Vacation - Pastebin.com
Здравейте, може ли да погледнете и моя код. Ръководил съм се от лекцията, но дава 77/100. Занулил съм и "spendCounter-a" при "save".
Условието:
Джеси е решила да събира пари за екскурзия и иска от вас да ѝ помогнете да разбере дали ще успее да събере необходимата сума. Тя спестява или харчи част от парите си всеки ден. Ако иска да похарчи повече от наличните си пари, то тя ще похарчи всичките и ще ѝ останат 0 лева.
Вход
От конзолата се четат:
След това многократно се четат по два реда:
Изход
Програмата трябва да приключи при следните случаи:
Примерен вход и изход
Вход
Изход
Обяснения
2000
1000
spend
1200
save
2000
You saved the money for 2 days.
Пари, нужни за екскурзията: 2000
Налични пари: 1000
spend - изваждаме от парите следващото число
(1000 - 1200 = -200, което е по-малко от 0
=> налични пари = 0)
~ последователни дни, в които харчи = 1
- общо дни : 1
save - добавяме към парите следващото число
(0 + 2000 = 2000)
~ последователни дни, в които харчи = 0
- общо дни : 2
Наличните пари (2000) >= Пари, нужни за екскурзията (2000)
Здравей, VasilKos,
Проблемът, заради който не минават два от тестовете в Judge при твоето решение, е едва забележим, но съществен. На ред 30 по условие трябва да печаташ "{Общ брой изминали дни}", т. е. totalDays, а при теб е spentDays. Като коригираш това, отиваш на 100/100 т.
Благодаря.
Наистина в слу4ая данните за "spent" и "total" на входа съвпадат, и не се забелязва. Доста подвеждащи данни.
Моля.
Защо мислиш, че данните на входа са подвеждащи? Няма такива за "total", подават се за "spend" и "save". Ние сами си правим брояч за общия брой дни и още един за дните, в които Деси харчи, за да можем да проследим дали прави това в 5 поредни дни и да прекратим изпълнението на програмата, ако станат толкова. После изписваме нужното съобщение и общия брой изминали дни, както е и по условие.