[CSS] Разположение на елементи
Как да разположа този <aside>, който съдържа -> LANGUANGE, BLOGROLL, избор на език? Искам да го разположа в дясно горе под хедъра. Супер много време го мъча и не мога да го направя. Доста се затрудних.
Моля за помощ.
Как да разположа този <aside>, който съдържа -> LANGUANGE, BLOGROLL, избор на език? Искам да го разположа в дясно горе под хедъра. Супер много време го мъча и не мога да го направя. Доста се затрудних.
Моля за помощ.
Заповядай линк с някои корекции. Стига колкото да си направиш домашното :). Бих ти променил малко и footer-a, ама той нещо взе, че яко се закотви хахаха. Аз вече се опитвам да го избягвам тоя float, щото само прецаква разположението на елементите. Гледай да го използваш в контейнери с по-малко елементи.
П.П. Общо взето това, което направих е да махна float-а, да сложа на main class-a position: relative, а на aside#right и aside#left съответно position: absolute и да ги долепя до границите с left: 0 и right: 0. Съответно сложих и големия див с по-малък width, за да не заема цялата страница от край до край.
Добра практика ли е да се използва property-то position? Float-а и аз не го харесвам, а всъщност добре ли е да се използва float? Винаги имам проблем с наместването на елементите.
Ами всичко зависи от това колко елемента имаш и как искаш да ги позиционираш. Не винаги можеш да направиш всичко само с position. Float също се налага да се ползва понякога. Но както се казва и в лекцията, хубаво е след това да се зачиства с clearfix, който аз много много не разбрах точно как работи.
Чакаме flexbox-a да навлезе по-масово и хората да си ъпгрейдват по-честичко браузърите. Затова е важно да не се стои на XP и без това вече му спряха поддръжката :).