Кога един въпрос е off topic.
Здравейте!
Не искам да излизам като човека, който казва на кого как да си върши работата, но ми се струва че модераторa/ите в курса, който изучавам, не са много справедливи вдопускането на въпроси. На лекцията, лектора, спомена да гледаме клипчета за Docker, какво е, за какво се използва и т.н. Днес на упражнението, ще говорим за него. Точно с започването на упражнението още преди всичко да е започнало, зададох въпроса си по следния начин, за да знам дали съм го разбрал какво е, ПРЕДИ да сме започнали да го използваме:
"Здравейте! Изгледах няколко клипчета за Docker, но не съм сигурен дали съм напълно на ясно. Аз го разбирам по следния начин, и моля да ме поправите ако съм в грешка: Докър, е еквивалента на виртуална машина, която е върху сървър. На него, не е инсталирана ОС, а Докър pull-ва,това което ти зададеш че искаш в "Контейнери". Също така, за разлика от виртуалните машини, той НЕ резервира директно параметри от компютъра (като RAM, HDD, CPU и т.н.). Контейнерите са самоизолираните неща, в които се случва този pull."
Въпросът ми не беше допуснат, тъй като е бил "off topic" и ще бъде разгледан в края на лекцията (което ми се струва малко късно), макар че в упражнението изрично пише, че днес ще го използваме или говорим за него.
Това не ми хареса, тъй като малко по-късно се допусна коментар от тип-а "Харесвам примерите ви 😄 Позитивни са и добре се запомнят.". Нямам нищо против позитивния feedback и лектора е найстина много позитивна, усмихната личност, която умее да предаде информацията по най-интересния и лесен начин.
TL;DR
Кога един въпрос се зачита off-topic?
С Уважение,
С. Александров