Професионална програма
Loading...
ttitto avatar ttitto 1154 Точки

[Homework] Javascript - Loops Arrays String - Problem {3} - Properties

Колеги имам проблем с трета задача и моля за малко помощ. Написах функцията, която трябва да изплюе свойствата на документа, обаче не знам как да подам самият документ като аргумент на функцията, така че да не е undefined. Пробвах с DOMImplementation..., пробвах и да го хардкодна в самата функция, но не се справям. Ето какво имам в js-файла:

 

function displayProperties(value) {
var props=new Array();
for (var prop in value) {
props.push(prop);
}

return props.join('\n');
}
displayProperties(document);

1
JavaScript Fundamentals
borislavml avatar borislavml 368 Точки

Колеги, за 3-та задачо ясно че трябва да я run-нем на браузърската конзола, но какво правите вие за останалите? В предишното домашно за Syntax на всички условия си пишеше ясно: "Run the program through Node.js", а сега в условията на задачите пише само: "print the output at the console." Означава ли това, че трябва да закачаме всички .js файлове към някакъв html и да принтим резултата  в браузърската конзола. На мен лично това ми се струва малоумно- да пишеш JS функции и алгоритми, които не правят нищо по DOM  дървото и да ги рънвам през браузара!? Не виждам какво упражнявам или постигам така. Аз лично пиша на Sublime и си сложих node.js builder, и си ги рънвам направо в него -много удобно. Споделете вие как ги правите!?

2
anton_cholakov avatar anton_cholakov 88 Точки

Принципно всички решения на домашни досега си ги правя в отделен js файл, закачен към съответния html за всяка задача.

И аз да попитам нещо - Някой използва ли тази конзола, която е в демата от последната лекция? Защото аз така започнах да правя домашното и е една идея по-удобно за проверяващите след това

0
borislavml avatar borislavml 368 Точки

Аз пък смятам да продължа да си пиша единствено .js файлове, без html, които даrun-ват само през node.js. Нали на изпита в крайна сметка ще пишем такива задачи, въпреки че според мен няма как да не ни "изненадат" със задача, в която да си играем с DOM дървото(но как ще мине такава задача през judge-a?!).

JS конзолата от демата не я ползвам, но наистина доста ще улесни проверяващите. Някак си просто не ми се занимава да я правя тая процедура с html файл за всяка задача :)

0
anton_cholakov avatar anton_cholakov 88 Точки

Прав си, наистина си е доста занимавка, особено с начина по който ги подреждам аз и тези 19 задачи примерно - това са 19 html файла с 19 js файла :) 

0