[Useful Info] JavaScript Basics - debuggin и Node.js конзола във Visual Studio
Здравейте колеги.
Вече JavaScript курса започна и реших да споделя 1 нещо, което доста ми е помагало в началото, когато правех някакви работи на JS и на изпит може да се окаже безценен инструмент, спестяващ време и нерви.
Става дума за това как можем да build-ваме и да си виждаме резултатите на момента в Output конзолката във Visual Studio.
Написах в блога си едно доста добро туториалче ето -> Тук <- и ви съветвам да го разгледате и опитате. Гарантирам, че на феновете на VS ще свърши страхотна работа :)
Edit: Добавих и пост също така за това как можем да дебъгваме JS във VS -> Тук
P.S. Оригиналните постове можете да намерите ->тук и тук<-. Реших, че трябва да се сподели това и тук.
При мен с VS 2013 си работи. Давам му New file-Blank Node.js Console Appication и снипетите ми работят...
Инсталирала ли си си "Node.js Tools for Visual Studio (Beta)" ?
Ах, да му се не знае, как се прецаках! Т.к. ползвах VS2013 for WEB , реших, че това е проблема. Махнах го и сложих Visual Studio Express 2013 for Windows и ... сега node.js tools 1.0 Beta не иска да се инсталира на него! Иска ми ultimate, premium или for web edition... Вие не сте на Express, така ли?
Дръпнах и някаква друга версия на Node.js tools 1.0 Beta 2.0, тя пък ми вика, че версията ми на VS 2013 била стара, да сложа псоледния ъпдейт. А аз току що сложих VS с ъпдейт 2 :((Ужас, от два часа се занимавам с инсталации и деинсталации.....