[Homework] C# Basics - Console Input / Output Formatting Numbers
Здравейте,
това е моето решение на тази задача.
Console.Write("a=");
int a = int.Parse(Console.ReadLine());
Console.Write("b=");
double b = double.Parse(Console.ReadLine());
Console.Write("c=");
double c = double.Parse(Console.ReadLine());
Console.WriteLine(" |{0, -10:X}|{1, 10}|{2, 10:F2}|{3, -10:F3}|", a,Convert.ToString(a, 2).PadLeft(10, '0'), b, c);
проблема е при принтирането на конзолата, когато b и c са от тип int , излизат с "," и нули след тях. Това проблем ли е ? И ако да, как мога да го направя така ,че когато е стойноста е int да не илиза с ",0000...."?
Тогава да разбирам ли ,че примерите са грешни? или подвеждащи?
Всъщност сега виждам какво е дадено в примерите. Според мен е грешно да. Както има някои неточности и в примерите от 7-ма тема. Домашните са писани от хора все пак.
Сега, зависи какъв е случаят. На домашно може да го направиш както прецениш (аз както споменах, не съм отнемал точки на домашните, в които не беше направено както аз считах, че трябва). На изпит се стреми да следваш примерите, защото и това се е случвало - текстовото условие да не е коректно и тогава за да си решиш задачата трябва да се водиш по примерите.
Всички варианти, които споделиха колегите тук, са ОК. В зависимост от това ти как разбираш условието и как искаш да ти работи програмата прецени кой от тях да приложиш. Може в домашното да сложиш един коментар към кода, да обясниш на проверяващия защо си подходил така и да не те ореже само защото не си го направил както него например. Не знам дали има такива хора, може и да има.