Loading...
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5295 Точки

[Exam] C# Basics - 22 август, 26 август 2014 - решения, впечатления, резултати

Колеги, качил съм ви на сайта на C# Basics курса условията на задачите, авторските решения и тестовете от двата приемни изпита за СофтУни (22 август и 26 август 2014): https://softuni.bg/trainings/coursesinstances/details/1048.

Можете да се упражнявате в judge системата:

Официално откривам дискусията по задачите от тези два изпита. Вече можете да ги обсъждате във форума, да споделяте решения и да се упражнявате.

11
Programming Basics 27/08/2014 22:43:41
nikola.m.nikolov avatar nikola.m.nikolov 830 Точки

Задачите от вчерашният изпит не ми се струват трудни и за малко под 3 часа ги реших.  Първа задача е елементарна и не мога да повярвам, че на изпит може да се реши задача с толкова малко код. На втора задача малко по-трудното е да се разгадае логиката, след това не е трудна за реализиране. Трета както повечето такива задачи за рисуване е лесна, но тук трябва да се използват повече for цикли и if проверки аради неправилната форма на звездата. Четвърта задача е много лесна и предполагам повечето не са имали проблеми на изпита. И условието е лесно за разбиране и реализацията също. За пета задача съветвам колегите, които ще се яват в бъдеще на изпит, да научат битовите операции. Много по-кратки и лесни са решенията, използващи битови операции, а и не са никак сложни да се научат. 

26 Август:

01. TicTacToePower

02. JumpingSums

03. Star

04. WinningNumbers

05. XBits

22 Август:

01. Tables

02. BookOrders

03. Cars

04. ChessQueens  - не е най-доброто решение, но понеже е по-различно от авторското решение ще я оставя така

05. DoubleDowns

0
27/08/2014 23:21:18
djumi91 avatar djumi91 6 Точки

Решенията ти са доста добри кратки и ясни. На 3-та задача "Stars" от 26 Август във втория "for" цикъл "else" - а ти  е излишен.

Поздрави!

1
nikola.m.nikolov avatar nikola.m.nikolov 830 Точки

Благодаря за корекцията. В началото я бях направил с по-различни if-ове и после ги промених и явно съм оставил излишни неща. Надявам се да съм полезен с решенията си, които публикувам. 

1
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.