Професионална програма
Loading...
Petya avatar Petya 2460 Точки

Инициатива за обучение на деца от домове за сираци

Здравейте! Със СофтУни се свързаха от Фондация Подарете книга, която през септември ще събере за седмица в София около 40 деца от домове за сираци от цяла България. Става въпрос за деца, които скоро излизат от домовете и целта е за една седмица те да бъдат обучавани по различни занаяти, за да могат след това да си намерят работа. Едно от трите основни обучения ще бъде в сферата на ИТ. Ясно е че за такъв кратък срок няма как децата да станат програмисти, но е възможно да ги научим на неща като WordPress, HMTL, дизайн и като цяло да ги запалим да се развиват в тази сфера. Търсят преподаватели и учебна програма в тези сфери. 

Тъй като част от вас са минали курсът Web Fundamentals (HTML + CSS), а някой са се изявили като трейнъри, асистенти, водят подготовки и прочие, решихме, че може да искате да се включите в тази доброволна кауза. За "учебна програма" може да се ползват материалите от нашия курс

Призоваваме всички желаещи да допринесат в обучението на децата, лишени от родителска грижа, да се запишат тук. Ние ще дадем вашите координати на организаторите. Благодарим предварително!

51
Events
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1548 Точки

Колеги, днес в 19:00 е запознаването с децата в бар "+Това" (близко до парк Заимов). Всеки, който е доброволец за проекта или иска да стане е добре дошъл да заповяда. Ако има някой, който си е в София и може и ще ходи - нека да се свърже с мен да се видим отпреди това.

1