Професионална програма
Loading...
velio84 avatar velio84 241 Точки

[Homework] Java Basics - Loops, Methods, Classes - September 2014

Имам нужда от малко помощ за 4 задача - Full House With Jokers

нещо не мога да измисля решението, а донякъде и не разбирам условието. Колко всъщност са жокерите в тестето? От примерите след задачата оставам с впечатлението, че са 5, тък като има и ръка * * * * *

Предната 3та задача я реших, където е тесте без жокери. Към момента клоня към някакво решение подобно на 3та, но когато намеря full house от нормални карти, вътре да вкарам нови цикли и if-ове, които да извъртят вече намерния full house със жокери, като в същото време един int count брои колко са ръцете. Но нещо не мога да го измисля... :) Някой може ли да подскаже поне с 5 жокера колко full house-a могат да се направят?

Тагове:
2
Java Advanced 12/09/2014 02:19:48
dim4o avatar dim4o 289 Точки

За 4 зад., Full House with Jokers използвам следната стратегия:

Условието не отговоаря изобщо на дадения output - това изобщо няма какво да го коментирам.

1. Вътря си циклите като в предната зад. 3

2. В най-вътрешния поставям жокерите на всички възможни позиции. Тук има 2^5 варианта. Правя го побитово, защото така ми се струва най-лесно. Иначе може и с листове да се направи и с рекурсия - и двата варианта са с повече код и по-бавни. Ако тук ги преброим излиза 119808 (като в дадения output), но това не е коректно, тъй като има много повторения.

3. Картите се сортират и се добават в HashSet примерно. Ако не се сортират пак ще се получат повторения. Между другото може и да преброим повторенията за всяка ръка ако използваме някакъв Map<String, Integer>. Предполагам хич няма да са малко.

4. Принтирам HashSet-a и размера му.

Ще пусна решението довечера, защото в момента нямам достъп до файловете Между другото се прецаках доста яко. Решил съм всички задачите отдавна, но не съм предал нищо, защото си мислех, че за online студенти домашните не носят точки (както беше за Ниво 0), но се оказа, че не е така. Много ме яд, защото ги имам всичките. Смятам да предам поне оставащите 2...

1
dim4o avatar dim4o 289 Точки

Ето какво трябва да представлява според мен решението на Full House With Jokerс

Получава се 14223 full houses.

1