Видео от упражненията и решаване на домашните
Здравейте, смятам, че би било изключително полезно за всички онлайн студенти да качвате видео от упражненията с решаване на домашни след лекциите, материалът става труден и за начинаещи това би било от полза. Присъстващите имат винаги предимството да зададат въпроси и да получат адекватна помощ, както от трейнърите, така и от колеги.
Предложението ми е продуктувано от първата лекция по ООП, в края на която г-н Наков съобщи, че предстои решаване на задачите от домашното.
Благодаря ви за вниманието и прекрасен ден :)
Ако така протичат упражненията - разбирам и нямам претенции.
Но бях гледал една лекция - ако не се лъжа от курса по PHP, където г-н Наков решава на живо няколко задачи от домашното пробно. Ако бяха в този вариант упражненията тогава щеше да е по-възможно, но пък се губи смисъла на присъствените - да опитат да решата задачите сами преди да видят решенията...
Другият вариант е колегите, които са по-напред с материала да заснемат видео докато си решават домашното или отделни задачи от него.
Колегата Христо Лилов прави видеа за C# Basics курса. Основната трудност е, че технически това изисква доста време и не всеки е на "ти" с инструментите за видео обработка, не всеки има времето да го прави (все пак и по-напредналите се скъсват от учене ако искат да останат напреднали), не всеки умее да обяснява добре какво прави и дори дикцията е важна. Т.е. няма идеално решение.
Може в тази тема да обсъждаме идеи за реализуеми неща, които да помогнат на онлайн колегите - блог постове, в които се решават често срещани проблеми, или кратки видеа, от порядъка на 10 минути, които засягат нещо конкретно, вместо 3-4 часови лекции. Отново - някой трябва да го прави това и ще трябва да е на доброволни начала, иначе с екипа на университета е обсъждано, но няма към момента ресурс.
Вече не е само това. Наков решава някои от задачите за домашно на живо.
^ В такъв случай нека някой му напомня просто да не изключва видеото докато обяснява, те така или иначе видеата са обикновено гигантски, за 20-30 минути отгоре едва ли е голям проблем, а наистина ще е полезно за онлайн студентите.
Упражненията не се записват преднамерено, един вид бонус за тези, които са платили повече и са присъствено. Аз честно казано не смятам, че това е кой знае каква екстра, все пак бих предпочел сам да се мъча над домашното.
Е, не че е лошо някой да ти покаже някоя и друга хитрост на живо, все пак точно Наков наистина има какво да покаже, но лично аз най-вероятно ще я пропускам тази част.