Правила на форума

Молим всички потребители на форума да спазват следните правила:

1. Пишете само на кирилица (освен при употреба на термини или чужд език). Изключение правят само въпросите, които са заданени на английски език - на тях можете да отговаряте/коментирате само на английски език.

2. Преди да зададете въпрос, проверете дали вече не е зададен такъв или подобен.

3. Моля, пишете описателни заглавия. Заглавия от типа: „Кога ще почва курса?“, „Кога ще излезе видеото“, „ВЪПРОСССС“, „ПОМОГНЕТЕ!“ не се толерират.

4. В случай на отворена съществуваща тема, моля, единствено отговаряйте с линк към вече съществуващата и евентуално можете да докладвате въпроса на модераторите/админите.

5. Отговори и коментари от типа на: „Браво!“, „Супер“, „Мерси“ ще бъдат изтривани. Вместо да коментирате, използвайте системата за гласуване.

6. Не повтаряйте отговор, който вече е даден и в случай, че не сте компетентни и нямате конкретен отговор на въпроса. Моля, не отговаряйте просто, за да трупате точки и да изглеждате активни.

7. Админите си запазват правото да трият и скриват теми, които преценят, че са спам.

8. Забранено е използването на обидна реч, hate коментари и злобни забележки насочени към други студенти, лектори, асистенти или Софтуерния университет като цяло.

9. Когато пускате теми във форума, заглавията на темите трябва да спазват следните концепции:
[Homework] Име на дисциплината - Име на лекцията - Задача {Номер} - Име задача
Пример: [Homework] C# Basics - Introduction to programming - Problem{8} - Square root

[Exam Problems] Име на дисциплината - Задача {Номер} - Име задача
Пример: [Exam Problems] C# Basics - Problem{3} - Wine Glass

[Teamwork] Име на дисциплината - Заглавие на темата
Пример: [Teamwork] JavaScript Basics - Заглавие на темата

[Judge] Име на дисциплината - Заглавие на темата
Пример: [Judge] C# Basics - Заглавие на темата

[Technical Issue] Име на дисциплината/програмата - Заглавие на темата
Пример: [Technical issue] Visual Studio - Заглавие на темата

[Useful Info] Име на дисциплината/програмата - Заглавие на темата
Пример: [Useful Info] Eclipse - List of all shortcuts

[Team Building] Дейност/събитие - Заглавие на темата
Пример: [Team Building] Дискотека - Желаещи да потанцуваме този петък?

10. Повтарящи се решения на задачи ще бъдат изтривани.

11. Моля, пишете съдържателен текст в темите. Постове от типа: "Много готин линк: [link]", "Интересна статия: [link]", "Вижте това: [link]" не се толерират.

12. Във всеки пост е позволено цитирането на не повече от 15 реда код. Ако искате да споделите по-дълъг код, използвайте сайтове като Pastebin и Github Gist).

13. Категорията "Работа" е за въпроси и уточнения, свързани с обявите за работа, публикувани на сайта на СофтУни. Не я използвайте, за да публикувате безплатни малки обяви. Всякакви такива ще бъдат скривани по преценка на модератори без предупреждение.

14. Писането с големи букви в темите или заглавията им се приема като викане във форума и се третира като такова, когато е неуместно. При преценка на модератора, това също ще бъде санкционирано. Нежелателно е прекаляването с употребата на цветните шрифтове и писането с удебелен шрифт.

15. Пускайте нови теми и постове само когато смятате, че носят някаква интересна и полезна за останалите потребители информация. Публикувайте темите си с конкретни и целенасочени заглавия. По този начин улеснявате всички в намиране на подходящата тема, както и даването на точен отговор.

16. Спамът е забранен под каквато и да е форма (постове с една дума, емотикони, безсмислени коментари и т.н.) ще бъде премахван без предупреждение. Изключение правят само спам темите от типа на "Хумор, вицове и смешки за програмисти".

17. Забранени са всякакви реклами (на фирми, търговска дейност в теми, аватари или по какъвто и да било начин), с изключение на случаите, в които това е съобразено с екипа.

18. Забранени са публикациите на теми и мнения, които по един или друг начин противоречат на българското законодателство, расистки и насаждащи омраза между хората. Забранено е публикуването на порнографско и оскърбително съдържание.

Админите и модераторите имат правото да заключват/скриват или трият всички теми нарушаващи правилата, без предупреждение.

Всички нарушения на точките по-горе могат да доведат до скриване/изтриване на поста ви, а в случай на системно нарушаване на правилата може да ви бъде спрян достъпа до форума.