PHP Web

МОДУЛ: PHP Web - септември 2017

Неактивен 27Кредита

За модула

В модула PHP Web се изучава широк спектър от теми. Във първия курс се изучават принципите за обектно-ориентирано програмиране (ООП), обработка и използване на бази от данни, както и основата на уеб базираните технологии и HTTP протокола. Във втория курс се изучава работната рамка Symfony и най-добрите практики за използването ѝ.

Курсове в модула

Умения, които ще придобиеш

 • Овладяване на синтаксиса на РНР
 • Използване на уеб сървъри
 • Използване и работа с бази данни
 • Основни принципи за сигурност на уеб приложения
 • Разбиране на шаблона MVC и работа със Symfony
 • Създаване на цялостни уеб приложения

Модулът е подходящ за всички, които са преминали успешно курса Programming Fundamentals

Докога мога да се запиша и кога стартира модулът?

Записването за модула е отворено до 4 септември. Обучението стартира на 18 септември 2017 г.

Как мога да се запиша?

За да се запишете за модула, кликнете ТУК и следвайте стъпките. Записването се осъществява само след успешно извършено плащане.

Кога и къде ще се провеждат занятията?

Занятията ще се провеждат в сградата на Софтуерния университет както следва:

 • всеки понеделник и четвъртък от 13:30 до 17:30 часа, в зала Knowledge Lab;
 • всеки вторник и петък от 18:00 до 22:00 часа, в зала Knowledge Lab.

Лекциите ще се провеждат предимно в работно време, като ще бъдат записвани и достъпни в страницата на курса, а упражненията - предимно в извънработно време, така че да бъдат удобни за посещение от всички курсисти.

Какви са формите на обучение?

Имате възможност да изберете дали да се обучавате в присъствена или онлайн форма на обучение:

 • Присъствена:  Ако запишете присъствена форма имате възможност да посещавате занятията на място в СофтУни, да участвате в лабораторни упражнения в учебната зала, ще имате достъп до всички видео лекции и материали от курса, достъп до виртуална класна стая и обучение в реално време, както и възможност да предавате своите домашни за проверка. Ще можете също да контактувате лично с лектор или асистент, когато срещнете затруднения.
 • Онлайн: Ако запишете онлайн обучение имате достъп до всички видео лекции и материали от курса, достъп до виртуална класна стая и обучение в реално време, както и възможност да предавате своите домашни за проверка. 

*Препоръчително е да носите собствен лаптоп, ако сте записани в присъствена форма на обучение.

Колко струва обучението в модула? 

За модула се заплаща еднократна такса, включваща присъствено или онлайн обучение в СофтУни и възможност за явяване на изпит и издаване на сертификат.

Форма на обучениеВключваЦена
Присъствено

Записване за курса

 • Присъствие на всички учебни занятия
 • Достъп до ресурси и видеа от учебните занятия
 • Достъп до виртуална класна стая и обучение в реално време
 • Явяване на изпит и издаване на сертификат
 • Контакт с лектор или асистент
390 лв.
Онлайн

Записване за курса

 • Достъп до ресурси и видеа от учебните занятия
 • Достъп до виртуална класна стая и обучение в реално време
 • Явяване на изпит и издаване на сертификат
330 лв.

Преподаватели

darcoto avatar
Веселин Малезанов
Веселин Малезанов има над 20 години опит като програмист в web технологиите и интернет проекти. Започва при пионерите на българското интернет пространство Нетинфо и участва активно в създаването и разработката на АБВ. Минава през американската OpenLink Software като разработчик на web приложения за техния application сървър. Последователно минава през PHP версии 3/4/5. Базите данни са неизменна част от всеки проект, като най-много опит има с MySQL/MariaDB. Обича да пробва всичко ново, свързано с интернет и програмиране. В свободното си време се забавлява с двете си деца, а ако случайно заспят – с фотография.
mihailovygmail.com avatar
Боян Михайлов
Боян Мак Михайлов е уеб разработчик (Linux, Apache, MySQL, PHP) от 2005 г. и първоначално работи като freelancer до 2010 г., когато става управител на Дизайн Форс ООД. Фирмата разработва предимно сайтове за недвижими имоти, поддържа портала ceb.bg. Наема и подпомага млади хора - ученици и студенти, които са в началото на трудовия си стаж.

През 2005 г. завършва Технически университет – София, ФЕТТ, като магистър-инженер по електроника и работи в областта на силовата електроника 3 години като студент. В пети курс е привлечен от предмета „Въведение в Интернет“ и така започва привързаността му към уеб технологиите. През 1996 г. Завършва ТУЕС „Електронни системи“ към ТУ-София, специалност „Изчислителна техника“.

Преподавателската си кариера започва през 2012 г., когато започва да преподава информатика (профилирана подготовка) в ЧПГ „Образователни технологии“ (Visual Basic, HTML/CSS, PHP). Освен от технологии се интересува и от хуманитарни науки, като през 2014 г. става сертифициран лектор по програма за лидерско обучение EQUIP, основана от Джон Максуел (iequip.org). Преподава EQUIP в София, Гоце Делчев, Велинград, Лом и Доспат. Учи богословие и завършва с бакалавърска степен. Често е канен за симултантни преводи от и на английски език.

Когато не работи, обича да чете художествена литература, да се катери по планините и да свири блус на устна хармоника.
;