Loading...

Запознайте се с още един от лекторите в СофтУни - Михаил Стойнов

avatar Петя Гроздарска 1 минута
Запознайте се с още един от лекторите в СофтУни - Михаил Стойнов

Михаил Стойнов е секюрити и софтуерен консултант, лектор и автор. Завършил е „Информатика“ в СУ „Св. Климент Охридски“, като от няколко години е хоноруван преподавател във Факултета по математика и информатика. Досега е водил част от лекциите на „Съвременни Java технологии“, „Програмиране за .NET Framework“, „Разработка на Java уеб приложения“, „Шаблони за дизайн“ и „Качествен програмен код“. Активно е участвал в създаването на учебните материали за курсовете. Водил е софтуерни курсове в Нов Български Университет и в ТУ София.

Михаил е участвал като съавтор в 6 книги, някои от които са: „Програмиране за .NET Framework”, „Въведение в програмирането с Java“, „Въведение в програмирането със C#“. Той е водил множество лекции свързани с Java и .NET Framework на различни конференции и семинари. Участвал е като лектор в академичните дни на Майкрософт.

Неговото резюме включва проекти в компании като Сауди Арамко, Боинг, Хюлет Пакард, Сименс и Военно въздушни сили - САЩ, чужди банки и държавни институции на 4 континента. Михаил има над 10 години опит във воденето на курсове, лекции, обучения, семинари в местни и чужди компании и повечето от големите университети у нас.

Бил е лектор на курсове по Java, Java EE, SOA, Spring в Националната академия по разработка на софтуер (НАРС).

Михаил е натрупал сериозен опит както за софтуерното изкуство, така и за качественото писане на софтуер чрез участието си в големи софтуерни проекти. Неговите интереси обхващат изграждането на софтуерни архитектури и дизайн, B2B интегриране на разнородни информационни системи, оптимизация на бизнес процеси и софтуерни системи основно върху платформите Java и .NET. Михаил е участвал в десетки проекти и има значителен опит с уеб приложения и уеб услуги, разпределени системи, релационни бази от данни и ORM инструменти, и управлението на проекти и екипи за разработка на софтуер.