Loading...

СофтУни спечели награда на БАИТ за образование

avatar Петя Гроздарска 1 минута
СофтУни спечели награда на БАИТ за образование

За четвърта поредна година Българската асоциация по Информационни технологии (БАИТ) връчи 12 награди в различни категории за принос в развитието на информационните и комуникационните технологии. Официалното награждаване на спечелилите (избрани специално от жури) се проведе на 5 февруари 2015 г. в Гранд Хотел София.

За основателите на СофтУни - Светлин Наков и Христо Тенчев, както и за целия екип, е огромна чест, че Софтуерният университет спечели наградата за образоване на БАИТ. СофтУни беше избран в категория "Образователна награда" сред общо 13 участници. Конкурсът се проведе под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев. Той покани СофтУни да се премести в Sofia Tech Park, щом бъде завършен. Много ще се радваме да изградим заедно иновативна екосистема, където се срещат образование, иновации, предприемачество и индустрия. Всичко това ни води една стъпка по-близо до постигането на една от основните ни цели - България да бъде Силициевата долина на Европа.

Rosen Plevneliev and Svetlin Nakov


Церемонията се проведе в рамките на европейския проект Watify, чийто изпълнител за България е БАИТ. Това е проект за насърчаване на дигиталното предприемачество и създаването на е-менторинг екосистема.

Това е втора награда, която се присъжда на СофтУни и Светлин Наков тази година. Преди една седмица Наков беше избран за "Млад мениджър" от Фондация Еврика.

Hristo Tenchev and Svetlin Nakov
Rosen Plevneliev and Svetlin Nakov