Loading...

Първият випуск на СофтУни завършва този юни

avatar Петя Гроздарска 2 минути
Първият випуск на СофтУни завършва този юни

Измина над година от първия безплатен курс по Основи на програмирането, от първия приемен изпит на СофтУни, от началото на дългия път през качествено образование към кариерен успех на първите ни студенти. Ето че дойде време и за завършването на първия випуск на СофтУни. Този месец се проведе последният им изпит от учебната програма на СофтУни, като той беше след курса по ASP .NET MVC.

През тази година и половина студентите ни научиха много - основи на програмирането с различни програмни езици като C#, Java, JavaScript, PHP, научиха как да правят сайтове с HTML и CSS, разбраха какво е да пишеш качествен програмен код, как се работи с бази данни, уеб услуги и cloud, подобриха уменията си в уеб разработката, имаха възможност да работят с различни frameworks и още много. Студентите, независимо дали са се обучавали присъствено или онлайн, натрупаха опит и как се работи в екип, какви проблеми се срещат при реална разработка на проекти, как да използват сорс контрол системи, как да презентират проектите си по възможно най-добрия начин. Всички извървяха дълъг път, пълен с безсънни нощи, безброй редове код и много нови знания. Не всички стигнаха финалната права, но тези, които имат завършен курс с оценка над Много добър (5), получиха сертификати от нас. Чрез тези сертификати, ние заставаме твърдо зад знанията на притежателите им и можем да гарантираме за уменията им. Само сертификатите, издадени от СофтУни, могат да служат като неоспоримо доказателство за уменията на студентите пред работодателите. В долния ляв ъгъл на всеки сертификат има QR код и линк, чрез които документът се валидира.

SoftUni Certificates

Почти всички от завършващите студенти вече са намерили първото си работно място в ИТ индустрията. За да помогнем в кариерния старт на студентите ни, ние поддържаме партньорски отношения с над 80 фирми от ИТ сферата. Всички те могат да публикуват уникални предложения за работа чрез нашия портал, който свързва работодателите със студентите. Връзката между двете страни се осъществява чрез множество различни начини - менторска програма, публикуване на предложения за работа в портала, курсове, организирани от софтуерни фирми за нашите студенти, стипендии, директни препоръки от СофтУни.

Разбира се, това не е последното "довиждане" със студентите ни от първия випуск. Чрез покриване на курсовете от трите ни нива на обучение, те могат да съберат максимум 112 кредита. За да получат и диплома за софтуерен инженер от СофтУни, те трябва да съберат общо 130 кредита. Това може да стане чрез участие в различни отворени курсове - чрез този модел постигаме целта си за гъвкаво и по-специализирано обучение в зависимост от интересите и предпочитанията на студентите ни. Те имат възможност да учат как да правят игри с Unity, да се запознаят с дигиталния маркетинг и SEO, да станат QA инженери или да научат повече за структурите от данни и алгоритмите. Възможностите са много, а ние непрекъснато добяваме нови интересни курсове.

Благодарим на студентите ни, че първи повярваха в нас и ни помогнаха да започнем да строим и подобряваме СофтУни като кауза и като общност. Желаем им попътен вятър и много успехи в начинанията, които преследват!