Loading...

Как SoftUni 5.0 създава завършени софтуерни професионалисти

avatar Павлина Георгиева 3 минути
Как SoftUni 5.0 създава завършени софтуерни професионалисти

Съвременният свят е доминиран от компютрите и дигиталните технологии. Те са неизменна част от ежедневието ни, без значение дали става дума за професионалния ни или личен живот. Предвид силното им влияние, съвсем не е изненадваща доминиращата роля на IT професиите през последните десетилетия.

В отговор на това, ние, в СофтУни, се стремим да създаваме истински завършени професионалисти в областта на програмирането, които да са готови за реалния трудов пазар. Как успяваме да го постигнем и защо да изберете обновената ни програма SoftUni 5.0 за своето качествено, достъпно и практически насочено обучение по програмиране, ще научите от настоящия материал.

Отлично издържан учебен план

Учебният план в цялостната ни програма по софтуерно инженерство е построен така, че дори напълно начинаещи могат да се превърнат в завършени специалисти. Програмата започва с входящия и напълно безплатен курс Programming Basics, където с помощта на разбираемо поднесена теория и практически занятия се поставят основите на софтуерното познание.

В края на въвеждащия курс има приемен изпит, а при успешното му вземане продължавате към курса Programming Fundamentals. При него надграждате вече придобитите базови знания до такива, които ви позволяват да изберете професионалното направление, в което да се развивате. И точно тук идва ред на професионалните ни модули, където можете да избирате измежду 5-те професии: C# Web Developer, Java Web Developer, JS Web Developer, Python Web Developer, QA Engineer. В края на предпочетената от вас обучителната пътека можете да специализирате като Full-Stack Developers.

Професионални модули, съобразени с актуалното търсене на IT кадри

Цялостната ни програма по софтуерни науки е направена така, че максимално да отговаря на актуалните търсения на IT кадри от страна на работодателите. Затова извършваме проучвания на ежегодна база относно най-желаните професии в областта. По този начин са избрани и участващите в обновената ни програма SoftUni 5.0 професионални модули:

  • C# Web Developer
  • Java Web Developer
  • JS Web Developer
  • Python Web Developer
  • QA Engineer

QA Engineer - най-новият, пети елемент, в семейството ни от професии

От тази година към семейството от обучителни професионални пътеки добавихме и тази на Quality Assurance инженер. Това е необходимият пети елемент, който трябваше да въведем в отговор на сериозния интерес към тестването и осигуряването на качествен софтуер, от страна както на студентите, така и на работодателите.

Изборът на професията Quality Assurance инженер предоставя чудесни възможности за кариерно развитие в софтуерните среди. Специалистите, които се грижат за тестването и осигуряването на качествен софтуер, са важна част от всеки един софтуерен проект. Пред тях стои предизвикателството не само да умеят да пишат и четат код, но и да имат много добри организационни качества, способности за концентрация, вникване в детайлите, търпение. Съумеят ли да ги съчетаят оптимално, те се превръщат в едни от най-търсените кадри на IT трудовия пазар.

Специализация до ниво Full-Stack Developer

Още една сериозна крачка, която направихме по пътя към усъвършенстване на цялостната ни програма по софтуерни науки е възможността курсистите ни да надградят уменията си до ниво Full-Stack Developers. Това е по-комплексна професия, която комбинира по-тясно специализираните front-end и back-end разработки, и така превръща практикуващите я в още по-търсени на трудовия пазар кадри. Тя е отличен избор за най-мотивираните ни курсисти, които се стремят към по-широкообхватна кариерна реализация.

Силен кариерен старт след успешно обучение

През годините сме изградили стабилни партньорства с над 70 софтуерни компании. Това ни позволява да осигурим на най-успешните си студенти съдействие за кариерна реализация с помощта на кариерния ни център. По този начин завършилите програмата ни могат да приложат в реални условия уменията, които са придобили, обучавайки се като програмисти.

Ако и ти нямаш търпение да се впуснеш в необятния свят на програмирането - включи се в някой от предстоящите модули още днес: