Курс Структури от данни - май 2017

Структури от данни - май 2017

Срокът е изтекъл
Структури от данни - май 2017 icon
Присъствено
163 / 180
Онлайн
681 / 2000

За курса

Курсът по структури от данни запознава участниците с най-използваните структури данни в програмирането чрез поставяне на солидни основи и много практическа работа. Ще се запознаете в дълбочина как работят списъци, опашки, стекове, хеш-таблици, дървета, графи и някои алгоритми като рекурсивно обхождане в дълбочина (DFS) и обхождане в ширина (BFS). Ще се научите да работите не само с готови програмни библиотеки, но и да имплементирате собствени структури. Ще научите как да преценявате кога коя структура данни да ползвате чрез анализ на сложността на алгоритмите за всяка операция.

Умения, които ще придобиеш

 • Имплементация на линейни структури от данни: списъци, стекове и опашки
 • Обхождане на дървовидни структури данни в дълбочина (DFS) и в ширина (BFS)
 • Познаване на сложни структури от данни
 • Дървовидни структури от данни: използване и имплементация
 • Речници и хеш таблици: използване и имплементация
 • Ефективност на структурите данни: кога коя структура да използваме?

За курса

*Моля, докладвайте само грешки в материалите към лекцията. За всякакъв друг тип грешки, свързани със системата, използвайте формата за обратна връзка."

Курсът е подходящ за всички, които имат базови познания по програмиране и ООП.

До кога мога да се запиша и кога стартира курсът?

Крайният срок за записване за курса е 20 май 2017. Обучението стартира на 22 май и завършва с провеждане на практически изпит, който ще се проведе на две дати - 2-ри юли.

Как мога да се запиша?

Можете да се запишете за курса от  ТУК или като кликнете на оранжевия бутон "ЗАЯВЕТЕ УЧАСТИЕ" и следвате стъпките.

Кога и къде ще се провеждат занятията?

Занятията се провеждат понеделник и сряда от 18:00 до 22:00 , а упражненията към тях - вторник и четвъртък от 14:00 до 18:00 в зала Creative+Experience в сградата на Софтуерния университет. Програмата на курса можете да видите в таблицата отгоре.

Какви са формите на обучение?

Имате възможност да изберете дали да се обучавате в присъствена или онлайн форма на обучение:

 • Ако се запишете в присъствена форма на обучение, имате възможност да посещавате занятията на място в университета,  да участвате в лабораторни упражнения в учебната зала, имате достъп до всички видео лекции и материали от курса, както и да предавате своите домашни за проверка. Ще имате и възможност лично да контактувате с лектор или асистент когато срещнете затруднения.
 • Ако се запишете в онлайн форма на обучение, имате достъп до всички видео лекции и материали от курса, както и да предавате своите домашни за проверка.

Препоръчително е да носите собствен лаптоп ако запишете обучението в присъствена форма.

Certificate

Какво представлява изпитът и ще получа ли сертификат след края на курса?

Изпитът ще се състои от практически задачи по програмиране. Желаещите да се явят на изпита ще получат официален сертификат от Софтуерния университет, ако получат оценка над Много добър (5).

Всички курсисти, които се справят с изпита успешно, могат да продължат напред в програмата по Софтуерно инженерство.

Колко струва обучението в курса? 

Обучението в курса е безплатно. Единствено желаещите да се явят на изпит и да получат сертификат на Софтуерния университет, заплащат еднократна такса:

Форма на обучениеВключваЦена
Присъствено

Записване в присъствена форма на обучение

 • Присъствие на всички учебни занятия
 • Достъп до ресурси и видеа от учебните знятия
Безплатно
Онлайн

Записване в онлайн форма на обучение

 • Достъп до ресурси и видеа от учебните знятия
Безплатно
Изпит (до 01.06.2017 г.)

Ранно записване за изпит

 • Проверка и оценяване, издаване на сертификат
100 лв.
Изпит (след 01.06 дo 26.06.2017г)

Записване за изпит

 • Проверка и оценяване, издаване на сертификат
200 лв.


quality-guaranteed

СофтУни ви дава 100% гаранция за качеството на този курс. За нас е важно да придобиете необходимите умения и знания. Ако по някаква причина обучението не отговори на очакванията ви, ние ви гарантираме възстановяване на цялата сума, която сте заплатили. Таксата може да ви бъде възстановена до края на ранното записване за изпит (1 юни).


Преподаватели

iludart avatar
Петър Пенев
Петър Пенев - Петър има формално образование в сферата на икономиката и маркетинга. Няколко години се занимава с продуктов мениджмънт в автомобилния бизнес като в това число води и множество продуктови обучения. При първия си досег със софтуерните технологии веднага се запалва, а малко по-късно решава изцяло да се захване с програмиране. Интерес за него представляват най-вече структурите от данни и алгоритмите. От скоро е и трейнър в Софтуерния Университет.
LinkedIn
simeon10 avatar
Симеон Шейтанов
Симеон Шейтанов - Симеон започва да се занимава с програмиране в 6 клас, запален от компютърните игри. Завърша 12 клас с отлична диплома и трета квалификационна степен "Системен програмист" от ПГТК. Работил е по няколко проекта с приятели и колеги от СофтУни и заради топ резултати е избран за стипендиант в СофтУни, а по-късно и за лектор.
LinkedIn