Авторско право за софтуерни инженери
Loading...
Семинар

Авторско право за софтуерни инженери

26.06.14 19:00 - 22:00 Георги Димитров и Тодор Саракчиев
Заповядайте на безплатен семинар на тема „Авторско право за софтуерни разработчици“ с лектори: Георги Димитров и Тодор Саракчиев, който ще се проведе на 26 юни (четвъртък) от 19:00 до 22:00 часа. в залата на СофтУни на ул. Васил Кънчев 26, вх. Д, ет. 4

За Семинара

Продукт от работата на софтуерните разработчици са нематериални произведения плод на техния интелект и креативност. Независимо от езика на разработка или използваната технология софтуерните приложения са обект на правна защита. Семинарът на тема „Авторско право за софтуерни разработчици“ ще запознае участниците с различните правни аспекти при разработване на софтуерни приложения, с авторското право върху софтуер и бази данни и практическите въпроси свързани с тях.

След семинара ще може да отговорите на следните въпроси:

  • Какво е авторско право?
  • Как възниква авторското право и какъв е неговия обхват?
  • Какво е значението на различните лицензи и договори за предоставяне право на ползване върху софтуерни продукти, бази данни и т.н.?
  • Какви са нормативните изисквания към създаването на информационни системи?
  • Какво трябва да знаете, ако работи като freelancer или създавате собствен софтуер или сайт, докато работите на трудов договор?
  • Какви са проблемите свързани с незаконно съдържание и софтуерно пиратство?

Тодор Саракчиев е предприемач, специализирал ИТ право в Стокхолмския университет.

Дата и час на събитието: 26 юни 2014 г. от 19:00 часа
Място: Софтуерен университет - гр. София, кв. Хаджи Димитър, ул. Васил Кънчев 26, Бизнес сграда "Стефан Караджа", вх. Д, ет. 4 (виж на картата).

Вход свободен.

За Лектора

Георги Димитров и Тодор Саракчиев

Доц. д-р Георги Димитров е основател, управляващ съдружник и ръководител на групите по право на информационните и комуникационните технологии и право на интелектуалната собственост в Адвокатско дружество „Димитров, Петров и Ко”. Председател на Центъра по право на информационните и комуникационните технологии (ЦПИКТ) и член на Софийска адвокатска колегия. Член на Комитета по технологично право и право на електронната търговия при Международната асоциация на юристите (IBA), на Асоциацията по правно на информационните технологии (ITLA) и на Европейската асоциация за електронни съобщения (EEMA). Aрбитър към Чешкия арбитражен съд за разрешаване на спорове в домейна .eu.
Георги Димитров и Тодор Саракчиев photo