Заплата за "начинаещ" уеб / JS програмист

Колеги, студент съм в първи курс, на 19 години. Занимавам се с програмиране от 9-ти клас - PHP, MySQL, HTML5, CSS3, JavaScript (ES6), Angular2, TypeScript, имам две завършени мобилни приложения, които съм писал на NativeScript с Angular2 и TypeScript. От там придобих и представа за Kinvey бази данни.

Тази година съм студент в специалност "Софтуерно проектиране" и започнах първата си работа като WordPress Developer в малка компания на заплата малко под 1000 лв., но вече направих 6-те си месеца. В работата осъществих процеси като: синхронизация на голям WooCommerce сайт с Kolibri ERP, като процеса извърших със SOAP HTTP/Requests и Kolibri Web Services, както и Cron Jobs. Имплементирах няколко RSS Feed-а чрез HTTP_Request2 (PHP PEAR) и в момента работя върху скрипт, който извлича продукти от чужд, произволен сайт и ги запазва в XML файл. Не съм запознат в дълбочина с PHP (дори преди това не го ползвах много), но когато ми трябва нещо - знам как да го намеря в интернет и в документациите и да го ползвам.

Въпросите ми са:

1. Според вас, имам ли основание да поискам по-голямо възнаграждение за тази професия (около 1300 лв)?

2. Тъй като занапред смятам да работя нещо свързано с JavaScript, какво възнаграждение мога да поискам там, при положение, че съм работил най-малко 6 месеца като WordPress Developer и базата от опит и лични разработки, които съм описал и имам?