Loading...

"СофтУни беше най-лесният избор за мен" - запознай се с Атанас Русинов

avatar Мария Вълчева 2 минути
"СофтУни беше най-лесният избор за мен" - запознай се с Атанас Русинов

В следващата успешна история ти представям Атанас Русинов. По образование той е бакалавър по Международни Икономически Отношения, но по професия – Software Engineer II (Regular) в Progress Software. Атанас се сблъсква със СофтУни преди четири години, а историята му е поредната с щастлив край:

Как започна историята ти със SoftUni?

Моята история със СофтУни започна през 2017-та година, когато реших, че е време за преквалификация. Преди да запиша безплатния стартиращ модул се опитах сам да намеря материали и да поема по пътя на софтуерното инженерство.


Оказа се, че имам нужда от насоки и концентрирана информация, тъй като материята е необятна и източниците са много. СофтУни беше най-лесният избор пред останалите академии. Посещавайки сайта и разглеждайки програмите в СофтУни, успях без особени усилия да разбера какво ме очаква и какви стъпки трябва да извървя.

Кои обучения завърши при нас и кое е най-важното, което обучителният процес остави в теб като впечатление?

Завърших всички етапи от C# Web Developer пътеката. Най-важното нещо, което смятам, че обучението остави в мен, е нагласата за самата професия. Наблегна се на това, че не се учим да пишем на определен език за програмиране. Той е просто средство, с което си вършим работата. Учим се да мислим, да търсим, да прилагаме възможно най-добри подходи и практики, за да намерим решение на даден проблем.


Хареса ми, че лекторите подбираха моменти, в които ни оставяха да решаваме задачи без да ни е предоставена пълна информация. Така симулираха реалната среда, в която не винаги разполагаме със знания, нужни да намерим решение.

Какво мислиш за лекторския състав на SoftUni?

Най-големи впечатления имам от Ивайло Кенов, Владимир Дамяновски и Ивайло Папазов. Намирам ги за експерти в тяхната област и добри преподаватели. Информацията винаги беше структурирана и предоставена по разбираем начин.


Стараеха се да отговарят на всякакви въпроси и да демонстрират технологии, към които проявявахме интерес, а не бяха включени в програмата. Учиха ни на добри практики, които в последствие прилагах на работното място.

Какви са впечатленията ти от курсовете?

Курсовете бяха интересни и интензивни. Практически насочени с много задачи. Стремяха се да ни сблъскат с най-различни проблеми и ни караха да търсим информация в различни източници като форуми, документации, source code. Развиваха алгоритмичното ни мислене и положиха фундаментални основи, които да помогнат за бъдещото ни развитие.

Какво се промени за теб, след като започна обучението си при нас?

След като започна обучението ми в СофтУни, напуснах предишната си работа и посветих цялото си време на програмата. Стремях се да изкарвам сертификати след всеки курс. С придобитите знания написах малък web проект - портал за недвижими имоти, който целеше да покаже натрупаните знания пред бъдещи работодатели. Събрах необходимият брой точки и се свързах с кариерния център.


С тяхна помощ успях да намеря и първата си работа като Junior .NET developer при един от партньорите на СофтУни. Там продължих да развивам натрупаните умения. Колегите ми направиха всичко възможно да навляза в проекта възможно най-бързо и с минимален стрес.

Какъв съвет би отправил към бъдещите курсисти на СофтУни?

Бих посъветвал бъдещите курсисти на СофтУни да подхождат с търпение към себе си. Смятам, че ако си дадат достатъчно време и са упорити ще успеят да постигнат целите си. Задавайте въпроси, търсете информация и си почивайте. Знанията имат нужда да улегнат. ;)

---

Атанас започва обучението си в СофтУни с надеждата да се преквалифицира и постига целта си. Ако искаш да последваш примера му и да поемеш по пътя на нещо ново и перспективно, започни с безплатния ни курс Programming Basics. За още успешни СофтУни истории, разгледай блога ни, а ако си готов да разкажеш своята собствена, не се колебай да ни потърсиш на content@softuni.bg!