Loading...

"Старанието и вложените усилия в програмирането винаги се възнаграждават!"

avatar Соня Аврамова 2 минути
"Старанието и вложените усилия в програмирането винаги се възнаграждават!"

В нашата нова рубрика ще ви споделяме вдъхновяващи интервюта с едни от най-успешните ни курсисти като научите повече за тях - как са разбрали, че програмирането е в кръвта им, какво ги мотивира да се развиват, кои са били най-големите им трудности и други интересни въпроси. "Когато ме скъсъха на първия изпит от основната програма, се мотивирах да вложа двойно повече време и старание, за да успея!" Какво посъветва бъдещите курсисти Даниел, прочетете от новата ни блог статия.

Здравей, Даниел! Можеш ли да се представиш с няколко думи за читателите на нашия блог?

Здравейте, казвам се Даниел Кондов, занимавам се с програмиране от 5 години. Към момента съм Full Stack .NET Developer. В свободното си време спортувам, виждам се с приятели и намирам време за програмиране.

Какво те привлече към програмирането и имаш ли любим програмен език?

Като сфера програмирането е една от най-динамичните и бързоразвиващите в световен мащаб, която ме предизвиква ежедневно да се развивам и да научавам нови неща.

Кой курс от програмата ти беше най-полезен и защо?

Най-полезен курс за мен в основната програма на Софтуерния университет беше C# DB Модула, защото съчетаваше материал от ООП и КПК, както и ДБ, работа с XML и JSON, както и някои патерни.

Защо избра Софтуерния университет и каква беше атмосферата по време на обучението?

Научих за Софтуерния университет още в началото на развитието му от мой приятел и от мотивиращите видеа на Светлин Наков. Атмосферата е приятелска, която ти позволява да се запознаеш с много хора, с които споделяте интерес към програмирането и обсъждате различни идеи.

А в каква форма се обучаваше и защо я предпочете?

Аз избрах онлайн форма на обучение, защото по това време работех и нямах физическата възможност да присъствам на занятията. Дистанционното обучение е доста удобно според мен, защото можеш да гледаш лекции в реално време и всичко се качва в инстанцията на курса.

Каква беше най-голямата трудност за теб по време на програмата?

Най-голямата трудност за мен беше, когато ме скъсъха на първият изпит от основната програма и това ме мотивива да вложа двойно повече време и старание.

Жените или мъжете са по-добрите програмисти?

Този, който е по-мотивиран и по-дисциплиниран.

Какви умения, освен по програмиране, успя да придобиеш в Софтуерния университет?

Екипните проекти усъвършенстваха работата ми в екип и презентационните ми умения.

Помогна ли ти дипломата от Софтуерния университет за намирането на последваща професионална реализация?

Това, което ми помогна най-много са уменията, придобити от множеството практични занятия в Софтуерния университет.

Как се виждаш след 5 години в професионален план?

Все така мотивиран за нови знания.

И накрая - какво ще посъветваш всички бъдещи курсисти, на които им предстои да започнат обучение в Софтуерния университет?

Съветвам бъдещите курсисти да дерзаят, да не се отказват след първия, втория лош резултат, да НЕ се демотивират. Избраният език не е от толкова значение, колкото да се усвоят парадигмите на програмирането. Вложените усилия ще се възнаградят в даден момент.


За още успешни истории, следете новата ни рубрика "Code to success"! Ако имате и вие вдъхновяваща история, която искате да споделите с нас, може да пишете на sonia@softuni.bg. A ако искате и вие да сте на мястото на нашите успешни курсисти, направете първата крачка като кандидатствате за безплатния курс Programming Basics от ТУК.