Loading...

"Не исках да уча суха теория, ами да правя, създавам и изграждам. Подозирах, че в Софтуерния университет ще намеря това - точно така и стана!"

avatar Соня Аврамова 2 минути
"Не исках да уча суха теория, ами да правя, създавам и изграждам. Подозирах, че в Софтуерния университет ще намеря това - точно така и стана!"

В нашата нова рубрика ще ви споделяме вдъхновяващи интервюта с едни от най-успешните ни курсисти като научите повече за тях - как са разбрали, че програмирането е в кръвта им, какво ги мотивира да се развиват, кои са били най-големите им трудности и други интересни въпроси. "Програмирането е интересно, предизвикателно, градиш нещо ден след ден, и най-важното - всичко има логика!", прочетете какво още разказа Кристиян за пътя, по който е избрал да се развива от интервюто. 

Здравей, Кристиян! Можеш ли да се представиш с няколко думи за читателите на нашия блог?

Здравейте! Казвам се Кристиян, на 22 години от София. Обичам да уча, да тренирам и да се развивам постоянно. Също съм голям фен на "Наруто".

Какво те привлече към програмирането?

Като малък играех много на компютърни игри и реших да уча нещо, което е свързано с компютри след средното си образование. Малко по малко разбрах, че същестува и програмирането. Реших да пробвам и оттогава не съм спирал. :) Интересно е, предизвикателно е, градиш нещо ден след ден, и най-важното - всичко има логика! Всичко е по начина, по който е, защото има причина да е така.

Какви програмни езици владееш и защо избра точно тях?

Разбирам добре езика Java, а на ниво синтаксис знам - C, C++, C# и JavaScript. Избрах Java заради идеята за обемен и мащабен бизнес софтуер.

Как научи за Софтуерния университет?

Попаднах на видео на Наков в YouTube. Не ми трябваше много време, за да ме вдъхнови...

А защо го избра?

Не исках да уча суха теория, ами да правя, създавам и изграждам. Подозирах, че в Софтуерния университет ще намеря това и точно така и стана.

В каква форма се обучаваш и защо избра именно нея?

Обучавах се в присъствена форма, главно заради зареждащата атмосферата и помощта от лекторите.

Каква беше най-голямата трудност за теб по време на обучението ти в Софтуерния университет?

Най-голямата трудност беше недостига на време, макар че отделях доста. Исках да влезна в дълбочина и да имам пълно разбиране за дадената тема.

Жените или мъжете са по-добрите програмисти?

Мъжете. Не, че няма добри жени програмисти, напротив. Просто мисля, че инженерните професии са по-натурални за мъжа, а и мъжете като цяло са по-отдадени на това, което правят.

Каква е настоящата ти работа, свързана ли е с програмирането?

Изцяло е свързана с програмирането, занимавам се в сферата на Internet of Things (IoT).

Как се виждаш след 5 години в професионален план?

Като много добър професионалист.

И накрая - какво ще посъветваш всички бъдещи курсисти, на които им предстои да започнат обучение в Софтуерния университет?

На първо място - да пробват дали им харесва, защото всичко, което прави човек, трябва да е истинско и да идва отвътре! :) 

За още успешни истории, следете новата ни рубрика "Code to success"! Ако имате и вие вдъхновяваща история, която искате да споделите с нас, може да пишете на sonia@softuni.bg. A ако искате и вие да сте на мястото на нашите успешни курсисти, направете първата крачка като кандидатствате за безплатния курс Programming Basics от ТУК.