Loading...

Code to success: От адвокат до успешен програмист – Златко Русев

avatar Катерина Костадинова 2 минути
Code to success: От адвокат до успешен програмист – Златко Русев

Представяме ви Златко Русев – той е технологичен ентусиаст, завършил направленията C# и JavaScript Web Developer в Софтуерния университет. Ето какво още споделя за себе си той:

„Тук съм да вдъхна кураж на всички, които си мислят, че е невъзможно да изучиш цяла една нова област, започвайки от нулата. Завърших право и за малко да стана адвокат, но желанието ми да се занимавам със софтуерни технологии надделя пред тухлите по ГПК. За мен всяка една технология има своите логика и чар. Започнах  да се занимавам с програмиране само преди четири години с някои по-леки технологии като VBA, където автоматизирах главно офис приложения, и завърши с професионалните курсове на Софтуерния университет.“

Първото докосване на Златко до СофтУни

Златко научава за СофтУни от свои приятели, които към онзи момент са ходили на курсове там. Той избира онлайн формата на обучение, тъй като смята, че това е перфектната възможност за съчетанието на стандартен работен ден с качествено образование. Интересен факт е, че той е единственият сред своите познати, който успява да завърши. 

Какво дава СофтУни на Златко?

Златко споделя: „Фен съм на Софтуерния университет, защото във всеки един курс лекторът показва определени техники за използване на дадена технология, които идват директно от бизнеса и най-добрите практики. Единствено липсата на време ме спъваше в успеха ми понякога, но постоянството ми даде резултати и именно то е „ключът“.“

Той допълва още, че по време на своето обучение усвоява и други ценни умения, различни от работата със софтуерни технологии, най-ценната от които за него е работата в екип. Той се научава как да прилага технологиите по един традиционен и един не толкова традиционен начин, с което успява ефективно да разрешава проблеми, а именно това е финалната и най-важна цел.

Повече за развитието, мечтите и препоръките към бъдещите студенти

На въпроса към Златко как той се вижда след 5 години в професионален план, той отговаря ентусиазирано: „Coding and having fun 😊.

А ето и съвета му към всички бъдещи студенти на СофтУни:

„Въоръжете се с упоритост и магарешки инат. Трудно е до момента, в който пречупиш мисленето си и започнеш да гледаш проблемите от по-различен ъгъл. И не на последно място – няма какво да чакате. В Софтуерния университет има място за всички. :)“

В случай че и вие имате с какво да ни вдъхновите – разкажете своята история на marketing@softuni.bg. А ако искате да започнете да пишете успешната си история сега, включете се в някой от следните предстоящи модули:

МОДУЛ: Fundamentals Module – септември 2019

МОДУЛ: C# Advanced - септември 2019

МОДУЛ: Java Advanced - септември 2019

МОДУЛ: JS Advanced - септември 2019

МОДУЛ: C# DB - септември 2019

МОДУЛ: Java Web - септември 2019

МОДУЛ: JS Web - септември 2019

МОДУЛ: Front-End - септември 2019