Loading...

В какви направления можем да приложим езика C#?

avatar Георги Кацаров 1 минута
В какви направления можем да приложим езика C#?

Ако нямате опит в програмирането и си задавате въпроса с кой програмен език да започнете – най-правилния подход е да сте наясно какво в дигиталния свят ви привлича най-много – това най-често ще даде отговор и на въпроса ви. Ако обаче нямате ясно обособен интерес в дадено направление – не трябва да се плашите. Можете да започнете със C# (произнася се „Си шарп“) – програмен език с общо предназначение, с много лесен синтаксис и подходящ за начинаещи.

Той е на сцената от близо 20 години, като за това време се е развил и еволюирал, ставайки подходящ за всяко едно основно направление. Зад front-end „фасадата“ на всеки един уеб сайт се намира неговата back-end логика – програмният код който изпълнява различните операции, които потребителите желаят да използват. C# е изключително подходящ за back-end разработка на уеб приложения.

Разбира се, в нашето съвремие, приложения се пишат както десктоп, така и за мобилни платформи, а това означава и специфични изисквания към мобилната разработка. Но това не е проблем за C# - в съчетание с Xamarin вие без проблем можете да създавате и мобилни приложения. С помощта на .NET Core технологичната рамка (framework) можете да създавате и крос-платформени приложения.

Известно е и, че игралният енджин Unity е написан на C#. С негова помощ можете да създавате двуизмерни и триизмерни игри; както стандартни така и augmented reality или virtual reality заглавия.

Така че нещата наистина опират до това какво вие искате да правите. C# може да ви помогне във всяко едно направление. Ако в този материал сте намерили отговора на своите въпроси, единственото което ви остава е да кандидатствате за безплатния курс “Programming Basics” и да навлезете в света на програмирането с езика C#. Очакваме ви!