Loading...

Четири ползи от това да бъдете Web Developer!

avatar Георги Кацаров 3 минути
Четири ползи от това да бъдете Web Developer!

Предполагам, че повечето от вас, чувайки „web development” си представят най-вече уеб дизайн. В действителност е доста по-всеобхватно понятие, включващо редица различни дейности, една от които е уеб дизайнът. Казано по-ясно „уеб разработка“ обхваща процеса по изграждане, внедряване и разполагане на даден уебсайт така, че да бъде достъпен в интернет пространството. Тези процеси по изграждане и внедряване включват различни аспекти на мрежовата сигурност, създаването на уеб съдържание, уеб дизайн, управление на бази данни и още много. А това се постига чрез умения за работа с даден програмен език, DOM, HTML, CSS и още много и най-различни технологии. Респективно, Web Deveopler-и са програмистите, които специализират в разработката на приложения, предназначени за ползване в интернет или през друга специализирана мрежа.

След като вече знаете отговора на тези неща, може би си задавате въпроса “А какви ли са предимствата на това да бъдеш Web Developer”? Не се чудете, а прочетете следващите 4 ползи, от това да бъдете Web Developer!

1. Една от най-търсените професии

Един от въпросите, които неизбежно изникват, когато стане въпрос за професионално развитие е дали дадена професия има търсене на пазара на труда. Web Deveopment-ът е една от нишите, за които има най-голямо търсене на кадри. Почти всеки един бизнес има нужда от собствен уебсайт, чрез който да представя своята услуга. Това означава огромно натоварване върху IT сектора, което пък от своя страна означава голямо търсене на уеб разработчици.

2. Добро заплащане и гарантирано развитие

IT секторът е един от най-динамичните сектори. Той изисква непрекъснато себеусъвършенстване от кадрите си, но и се отблагодарява подобаващо. Дори за стартиращите кадри условията са добри и няма да чакате десетилетия, за да получите кариерно развитие.

Разбира се, ако тръгвате задвижвани само от финансовата мотивация, вървите в доста грешна посока. За да се справяте успешно в тази сфера, вие трябва да сте наясно кой аспект от нея привлича интереса ви и вие сте готови да му се отдадете изцяло. Защото веднъж започвайки работа от вас ще си изисква непрекъснато самоусъвършенстване, непрекъснато развитие на знанията и уменията, за да сте в крак с новостите в сферата.

3. Работа от вкъщи

И още едно нещо в графата „Да си го кажем направо“. Да си го кажем направо – едно от най-досадните неща на работата е пътуването към и обратно. Понякога трябва да изминаваме километри, да загубим време в задръствания, а всичко това ни се отразява негативно както физически, така и психически.

За щастие развитието на съвременните дигитални технологии, превръщат Web Deveopment-а в професия, която пълноценно можете да упражнявате, удобно седейки си по пижама на дивана. И не говоря за фрийленсърски начинания, а за пълноценна работа в дадена фирма. Е, тук вече ще трябва да намерите фирма, която позволява тази практика, но те не са никак рядкост в наши дни. Доста компании осъзнават, че по този начин спестяват средства на себе си, на служителите си, а служителите освен това спестяват и време, което иначе не се инвестира нито в приятна, нито в продуктивна дейност.

Но тук има и едно голямо „НО“, тъй като тази възможност далеч не е подходяща за всеки. За да работите от вкъщи вие трябва да имате перфектна самодисциплина и самоорганизация, а домът е едно място, което, както знаем, много повече предразполага към почивка и други странични дейности, отколкото към стегнат и организиран работен процес.

4. Насърчава и подобрява творческото мислене

Гимнастика за мозъка, акробатика за ума! Програмирането е като игра с логически загадки. Вие непрекъснато ще разрешавате различни казуси с чисто логически характер и математически способи. Това ще се отрази ползотворно на вашето логическо и алгоритмично мислене, които от своя страна могат да повишат вашата креативност в сфери, както в, така и извън програмирането.

Има още доста предимства, които могат да се посочат, но най-добре е да се докоснете сами до програмирането, като кандидатствате за безплатния курсProgramming Basics”. Опитайте, има само какво да спечелите от това!