Loading...

Програмният език Python става част от програмата по софтуерно инженерство!

avatar Георги Кацаров 2 минути
Програмният език Python става част от програмата по софтуерно инженерство!

Обикновено ви представяме курса “Programming Basics with Python” посредством интересни факти или исторически справки свързани с неговото възникване и развитие, които да ви покажат неговите предимства. Днес ще използвам един малко по-различен подход.

Едно от най-важните неща, които трябва да знаете за програмирането с програмния език Python, че от септември той става част от програмата по софтуерно инженерство на Софтуерния университет. Какво означава това за всички вас, които тепърва възнамерявате да започнете да го изучавате?

Като част от цялостната програма вие ще можете в много по-голяма степен да придобиете пълноценни знания като Python Web Developer. Професионалното направление Python Web Developer е създадено от опитни трейнъри и в колаборация с IT компании в сектора. Друг от големите плюсове на обучението е неговата практическа насоченост.Какви умения ви предлага новото професионално направление?

Всички промени, които осъществихме по отношение на Python технологията за вас означават, че ще имате възможност да изградите умения по програмиране, да се запознаете с бази данни, да развиете алгоритмичното си мислене, които са изключително необходими в програмирането и ще се запознаете с най-различни уеб и python технологии по един много по-пълноценен начин. Ако трябва да изложа нещата в един по-структуриран вид, програмата ще ви даде възможност да придобиете следните умения:

• Програмиране с Python;
• Знания за работа с основни структури от данни и проблемите свързани с тях;
• Изграждане на пълноценни уеб приложения, с Python back-end логика и front-end с JavaScript и HTML5;
• Умения за работа с repository-та и управление на версиите (Git и GitHub);
• Умения за работа с Python-предназначени технологични рамки (frameworks);

А какво още трябва да знаете за Python?

Ако сте напълно незапознати с Python и стоите пред дилемата дали той да бъде вашият избор – не се чудете. Ненапразно Python е известен като езикът, чийто синтаксис е най-близък до обикновения английски език, а това го прави един от най-подходящите и предпочитани езици за начинаещи. Ролята на Python в уеб разработката се увеличава непрекъснато и се очертава като един от най-търсените езици за създаване на уеб приложения и back-end логика на сайтове.

Езикът Python е един от трите избора, които можете да направите за предстоящия безплатен курс „Programming Basics“. В него ще можете безплатно да се докоснете до програмирането и да разберете дали е за вас. Ако резултатът ви хареса – програмата по софтуерно инженерство и необятния свят на програмирането ви очакват! Изберете Python и кандидатствайте още днес!