Loading...

Четири причини да заложите на Java!

avatar Георги Кацаров 1 минута
Четири причини да заложите на Java!

Програмният език Java е един изключително добър избор за всеки начинаещ програмист. Защо? Поради следните причини:

Java е водещ от две десетилетия насам

Всички търсим сигурност, всички искаме да минимизираме риска и да максимизираме успеха/печалбата. Това важи, дори когато правим избор за образованието си – какво да учим, къде и т.н. В този ред на мисли Java е най-сигурният избор. Езикът е сред най-популярните технологии от 20 години насам, а от около 15 е и най-популярната. Той се актуализира непрекъснато, винаги е актуален спрямо развитието на технологиите и нуждите на потребителите, и поради тази причина твърдо е залегнал в практиката на световно ниво, като България не прави изключение.

Добра портативност

Определени програмни езици са ограничени до системата или типа устройства, за които искате да създавате софтуер. Java не е сред тях. Езикът Java е лесен за приспособяване към много и различни системи и платформи, което ще ви позволи да създавате мултиплатформени приложения без да се налага да използвате различни езици или технологии.

Винаги актуален, глобална общност

След като прочетохте от колко време Java е на сцената, придобихте някаква груба представа и за неговата популярност. Истината е, че около езика има сформирана глобална общност, която активно участва в неговата поддръжка и допринася за обогатяването на неговите способности/функционалности. Можете да намерите неизброимо количество учебни ресурси и документация, буквално за всяка дреболия, която езикът предлага. Това е една от причината езикът да е толкова актуален две десетилетия след своя дебют.

Перспективност

Предполагам възрастта на езика ще накара доста от вас да си задават въпроса дали тя не е предпоставка за намаляването на неговата популярност в близко бъдеще. Не, възрастта не е от значение, от значение е единствено актуалността на дадената технология, а Java е сред най-актуалните. Затова Java определено е перспективен избор, в който си струва да се инвестират време и усилия.

Ако искате да се докоснете до програмирането с Java, можете да направите това напълно безплатно, чрез курса „Programming Basics with Java – март 2019“. Не пропускайте този шанс, запишете се още днес!