Loading...

Три предимства на езика C#

avatar Георги Кацаров 2 минути
Три предимства на езика C#

Разнообразието от програмни езици и технологии е толкова голямо в наши дни, че един начинаещ човек трудно би се ориентирал по кой път да поеме. В действителност всеки език е подходящ за решаването на определен тип проблеми, но има доста езици, които са с „общо предназначение“, т.е. всички те са еднакво подходящи за решаването на набор от общи проблеми, но все пак имат предимства в един или друг аспект. Един от тези езици е C#. Ето кои са неговите предимства:

По-голям акцент върху писането на код

Изключително важна част от програмирането е оптимизацията на написания софтуер или казано иначе да заделите памет за действията на вашата програма, да я управлявате и все неща в тази насока. При езиците от по-ниско ниво (като Assembly) тези инструкции се задават успоредно с писането на код, което означава, че да програмирате на тях вие трябва да познавате устройството на компютъра, начина по който компонентите му са свързани, колко памет изискват отделните операции и как да ги разпределяте спрямо наличната памет. Тоест вие не можете да се съсредоточите само върху програмната логика, а трябва да съобразявате и куп други неща.

При езиците от високо ниво, сред които е и C#, това не е така. Те ви позволяват в началото да се съсредоточите върху логиката на вашата програма, без да се притеснявате за неща като памет и настройки на програмата.

Разнообразие от инструменти

C# е популярен, защото има изключително добра поддръжка. За него са налични множество технологични рамки (frameworks), библиотеки и инструменти. Освен това трябва да се има в предвид, че всички тези неща се поддържат от Microsoft, което означава, че те са надеждни, функционални в следствие на което вие можете да реализирате идеите си много по-бързо от очакваното (разбира се, не без усилие и целеустременост от ваша страна). Всичко това прави C# полезен за изключително широк набор от проблеми.

C# е гъвкав

При другите езици изграждането на едно пълноценно приложение, често пъти може да изисква съчетаването на два или повече езика/технологии. Със C# това остава в миналото. Бидейки език с общо предназначение вие можете да създавате всичко, което ви дойде наум: от уеб сайтове, до десктоп приложения и игри, стигайки дори до мобилни приложения.

Притеснява ви обаче това, че нямате никакви познания относно това откъде да започнете да изучавате езика и как? Нека това да не ви притеснява, защото специално за вас сме подготвили курса „Programming Basics with C# - март 2019“, който е напълно безплатен! Запишете се още днес!