Loading...

Включи се в IoT предизвикателството!

avatar Георги Кацаров 2 минути
Включи се в IoT предизвикателството!

СофтУни има радостта да ти съобщи за уникалната възможност да се включиш в едно приключение наречено IoT Challenge организирано съвместно с Теленор България, Технически университет - София и Jamba.

If you believe that technology can change how we live for the better, you want to learn by doing and work cross-function with external partners, then the IoT Challenge is for you!":

  • Join forces with Telenor Bulgaria and Tech University
  • Gain knowledge, support and mentorship during workshops on IoT and Service Design
  • For 3 months (mid-March to mid-June) dedicate 4 hours per week to work in small, autonomous teams of 5 to 6 members in Telenor Bulgaria HQs
  • Solve a real problem of people with disabilities by using your creativity and the power of technology
  • Experiment!

Why be part of it?
Because the format will enrich your skills in the area of IoT/Service Design and will give you the advantage to work on a real-life social problem with huge potential to make impact on the environment in Bulgaria- Jamba will be there to help!

С гордост обявяваме и нашите технически ръководители - ментори на бъдещите отбори:

Орлин Димитров - Co-founder, CTO @ POLYGONTeam
Орлин Димитров се занимава с роботика от 10 години. Участвал е като конструктор в няколко робота, както за научни, така и за индустриални цели. Работил е няколко години в ИСИР-БАН, като отговорник по програмното осигуряване на роботите. Собственик  e на ПОЛИГОНТийм, където е отговорен за производството на всички електронни устройства, които излизат на пазара от нея. Задачите, които решава там са: Реализиране на идеите до задания, подбор на доставчици на материали, конструиране и проектиране на платки, конструиране и менажиране на софтуера за същите тези платки. Капитан на отбора по роботика на ТУ-Габрово, като за 5 години имат над 20 титли и купи от републикански състезания. Сега е консултант на същият този отбор.

Костадин Ангелов - CTO @ BeeSmart
Костадин е един от онези неуморими умове, които имат проблем да са тесни специалисти само в една област. След като завършва Американския Университет в Благоевград, той се насочва към Тилбург, Холандия, където завършва магистратура по Бизнес администрация. След завръщането си в България през 2014-та, Костадин е вербуван първо от IBM, а в последствие и от Experian, но намира призванието си като CTO в Bee Smart Technologies, където ръководи софтуерните и хардуерни екипи на компанията.

Търсят се трима кандидати с опит в IoT технологиите и страст да изобретяват продукти, които да са в помощ на останалите! Ако това си ти, не се колебай да ни изпратиш имейл  със следните неща на trainers@softuni.bg:

  • Кратко мотивационно писмо - Защо искате да вземете участие в кампанията? (може и кратко видео)

  • Ваш IoT проект или такъв, в който сте взели участие (нужно е да упоменете в какво конкретно имате принос). Опишете с няколко изречения самия проект и приложете линк към репозитория със сорс код.

Краен срок за подаване на кандидатури - 14 март. Не се бави!

На 16 март ще бъдат обявени тримата приети IoT ентусиасти, които ще се впуснат в нашето приключение. Официалния старт на кампанията ще бъде даден на 20 март, където отборите ще се срещнат за първи път и заедно ще запретнат ръкави по казусите, които ще им бъдат връчени!