Предимствата на JavaScript като първи език

Предимствата на JavaScript като първи език

avatar Георги Дуранкиев 1 минута
Предимствата на JavaScript като първи език

Софтуерната разработка привидно се концентрира около малък брой направления за всеки, който я гледа отстрани, но за всички, които са поглеждали по-отблизо е ясно, че с всеки ден разнообразието от различни практики се увеличава. Mоже да е обезкуражаващо за човек, който тепърва навлиза в света на технологиите, но това би било напълно без причина, тъй като на начално ниво, почти всеки модерен език може да ви научи как да създавате програмна логика и да вписвате мисленето си в рамките ѝ.

Един от все по-популярните избори днес е JavaScript, който претърпява период на ускорено развитие и става все по-широко приложим и използван. Ето някои от основните му предимства като първи език:

Лесно е да започнете

JavaScript не изисква особени приготовления или настройки, тъй като той се изпълнява в чистата си форма изцяло от вашия уеб браузър. Можете да започнате да разработвате за едва минути, като не ви трябват компилатори или силно специфични среди за разработка.

Покрива уеб разработката цялостно

С JavaScript можете не само да изграждате front-end частта на едно приложение или страница, но чрез някои от технологиите, които се основават на езика можете да разработите цялостно приложение от нулата. Отделно от това, с напредването на езика вече можете да създавате и приложения за мобилни и настолни системи.

Бързо постигате резултати

Веднъж щом започнете да изучавате езика, вие бързо можете да започнете да създавате практически приложим софтуер, както и да допринасяте към личните си проекти с малко усилие. Това ви помага да запазите мотивацията си и да се развивате още по-бързо, тласкани от желанието да подобрите вече функциониращ код.

Богатство от технологии и рамки

JavaScript може да ви предложи огромно разнообразие от вече готова функционалност под формата на библиотеки или цели технологични рамки, които могат да ви позволят лесно да постигате резултати, за които би било нужно много по-голямо усилие с алтернативен език.

 Научете повече за професията JavaScript програмист.

Впуснете се в откриването на всичко, което JavaScript може да ви предложи още днес с въвеждащото обучение “Programming Basics with JavaScript - юли 2017”. Местата се изчерпват бързо, така че се запишете още днес и тръгнете по пътя на успеха!