Loading...

SoftUni Bootcamp представя Михаел Павлов - "Bootcamp е работа в екип, работа в реална среда, по реален проект"

avatar Мария Вълчева 2 минути
SoftUni Bootcamp представя Михаел Павлов - "Bootcamp е работа в екип, работа в реална среда, по реален проект"

Поредната среща с участник в SoftUni Bootcamp ще те запознае с Михаел Павлов – младеж от Ловеч, завършил Професионалната гимназия по механоелектротехника със специалност Двигатели с вътрешно горене. Той става част от програмата първо на шега, за да види процеса по създаване на цялостен продукт, но впоследствие визията му се променя. Ето защо:

Защо избра да станеш част от SoftUni Bootcamp?

Моето приключение Bootcamp започна на шега. Главно идеята ми беше да вляза и само да видя от как се изгражда цялостен продукт. Това много ме интересуваше в този момент. Впоследствие попаднах в много добър екип. Но като казвам много, имам предвид възпитани хора, с интерес и внимание към детайлите в кода, отзивчиви, винаги на линия когато имаш въпрос, винаги готови да помогнат.


Главната ми идея доста бързо се промени и започнахме да работим по задачите, които имахме, с голям интерес. Според мен SoftUni Bootcamp е точно това, което липсваше на SoftUni, работа в екип, работа в реална среда, по реален проект/продукт.

По какъв проект имаше възможността да работиш?

Проектът, по който работихме, беше, най-просто казано, система за управление на документи. Но това, което я направи още по-специална от другите, бяха ужасно многото ѝ функционалности. Нашата работа беше наистина практически насочена. Абсолютно всички неща, които сме научили досега, имахме възможността да ги използваме.

Как преминаваше работният ден/процес?

Работният ни процес протичаше с голям интерес и заетост за някои, а за други по-свободно. Никой не те кара на сила. От теб зависи колко интерес ще имаш, колко време ще отделиш на дадена дейност и ще се отнесеш ли отговорно към възложените ти задачи.


Лично аз успях да отделя доста време и за мен минаваше почти като работен ден по 8-9 часа от понеделник до петък. Случвало се е да има задачи, които не знам как трябва да изпълня, но съм седял и посред нощите, за да успея да ги реша.


За Ради Атанасов мога да кажа само и единствено хубави неща: истински ментор, няма да ти каже „ти не знаеш“, а ще ти помогне, насочи къде, как, защо. Въпреки голямата му заетост и ръководенето му на не един проект, Ради ще намери време да те включи в графика си и ще се опита да те насочи. Същото се отнася и за екипа на Ради. Хора които са интелигентни, които, въпреки многото си задачи, са винаги готови да ни помогнат и дадат обратна връзка.

Какви умения успя да придобиеш и какви цели постигна с преминаването през SoftUni Bootcamp?

Това, което успях да взема от SoftUni Bootcamp, включва нови запознанства, нови приятели, още повече подобрих умението си за работа в екип, научих се на по-голяма отговорност към възложените ми задачи, още по-голямо желание за развитие в сферата на програмирането. Видях как се изгражда цялостен продукт. От SoftUni Bootcamp има единствено и само ползи.

---

4-месечната програма за летящ на СофтУни ще те срещне със съмишленици и потенциални колеги, за които програмирането наистина е страст. SoftUni Bootcamp е напълно безплатна възможност да се потопиш в максимално близка до реалната работна среда, да работиш в екип и да развиеш и затвърдиш водещи технически, но и меки умения, специфични за ИТ индустрията. Ето ТУК можеш да кандидатстваш и да научиш повече за програмата.